CAMİLİ (MACAHEL) BÖLGESİNDE ZİYARET VE İNCELEMELERDE BULUNDU

CAMİLİ (MACAHEL) BÖLGESİNDE ZİYARET VE İNCELEMELERDE BULUNDU

TRABZON-ARTVİN 2.09.2019 14:39:12 41 0
CAMİLİ (MACAHEL) BÖLGESİNDE ZİYARET VE İNCELEMELERDE BULUNDU

Hayati Akbaş

BORÇKA-Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Borçka ilçesine bağlı Camili (Macahel) köyüne giderek bir takım inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Vali Doruk’un incelemelerine İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, İlçe Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker, Tarım ve Orman İl Müdürü Dursun Okur, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Gümüş ile Borçka Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Veysel Ertürk katıldı.

Vali Doruk, yolu yılın yaklaşık 6 ayı kardan dolayı ulaşıma kapanan ve Gürcistan sınırında bulunan Camili Havzasındaki altı köyün ulaşımını sağlayan yaklaşık 50 kilometrelik Borçka-Camili karayolunun durumunu inceledi.

Camili köyündeki tarihi Camili Cami ile Maral köyündeki 168 yıllık tarihi ile yıllara meydan okuyan İremit Camisinde incelemelerde bulundu. Osmanlı döneminden kalma tarihi İremit Camisi, ahşap mimarisi ve kök boya kullanılan rengarenk motifleriyle göz dolduruyor.

Vali Doruk, ziyaretçi akınına uğrayan her iki cami hakkında görevli imam-hatipten bilgi aldı.

-Maral Şelalesine ziyaretçi akını

Vali Doruk daha sonra Maral köyünde bulunan, yöre halkının 'yeryüzü cenneti' olarak nitelendirdiği Maral Şelalesine gitti.

İlçe merkezine yaklaşık 60 kilometre mesafede, Türkiye'nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı olan Camili Havzası'nda yer alan Maral Şelalesi'ne, yemyeşil ormanla çevrili patika yoldan yaklaşık 15 dakika yürünerek ulaşılıyor.

UNECO tarafından korunan bölgelerinden olan Camili Havzası'nda irili ufaklı derelerin birleşmesiyle oluşan Maral Şelalesi, 68 metreden vadi tabanına dökülüyor.

Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra doğa ve fotoğraf tutkunlarının akınına uğrayan Maral Şelalesine hayran kalan Vali Doruk, şelalenin kentin turizmine büyük katkı sunduğunu söyledi.

- Kraliçe arıyı anne ve kızı üretiyor

Vali Doruk ve beraberindekiler son olarak Camili köyünde yaşayan ve Kafkas ırkı kraliçe arı üretiminin yanı sıra arıcılık yaparak aile ekonomisine katkıda bulunan Melahat Gülbin ile kızı Filiz Gülbin’i evlerinde ziyaret etti.

Arı kovanlarının bulunduğu bahçede bir süre Gülbin ailesinin çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi alan Vali Doruk, aileyi tebrik ederek bol kazanç dileklerinde bulundu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI