BEDEN ODAKLI ESERLERİNİ ANLATIRKEN DE DUYGULANDI

BEDEN ODAKLI ESERLERİNİ ANLATIRKEN DE DUYGULANDI

TRABZON-ARTVİN 17.04.2019 10:16:42 21 0
BEDEN ODAKLI ESERLERİNİ ANLATIRKEN DE DUYGULANDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Çoruh Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam, Darbe, Mevlana ve insan gövdesi temalı resim yaparak Vatana olan sevgisini tablolara yansıttı.

Sağlam, stüdyosu olarak yaklaşık 3 yıldır gece, gündüz çalışarak yaptığı 12 tabloda 15 temmuz terörü ve dünya da ki terör acı olaylarını modern sanatın diliyle, plastik sanatlar (resim, heykel, enstalasyon sanatı vb.) aracılığıyla 2 metreden büyük eserler okulun zemin katında yeni buluşlara imza atıyor.

Sağlam yaptığı eserlerini hem taplu üzerinde ve hem de genel çalışmasını şöyle sıralıyor:

”İki boyutlu olan ‘Resim Sanatı’ bu eserlerde 6 boyuta ulaşmaktadır. Öyle ki eserlere bakan izleyicilerde, seyircilerde o dehşet terör gününde eserlerin içinde kendilerini “Fiziksel Olarak' görüp empati kurabileceklerdir.”

Dr. Sağlam, “Teröre karşı tüm insanlığın mücadele etmesi gerektiğinin bilincindeyiz’. Bu bilinç ile şimdiye kadar dünyada hiç bir sanatçının oluşturmadığı eserleri oluşturmaya çalıştık. Bu eserler en başta 15 Temmuz İstanbul, 15 Temmuz Ankara olmak üzere (New York, Paris, Londra, İstanbul, Beyrut, Mısır, Suriye, Kudüs, Berlin, St. Petersburg, Brüksel vb.) terör saldırılarına ait eserlerdir. İnsanlığın, yaşanılmış olan bu acıları görerek em-pati kurması ve bu eserlerin 100 yıllarca korunup sergilenmesini arzulamaktayız ifadeleri ile eserlerini bir bir,” tanıtı.

Basına ilk defa eserlerini tanıtan Dr. Sağlam, tek isteği, Cumhurbaşkanımıza, Ölen Şehitlerimiz ve masum insanların adına Cumhurbaşkanlığı külliyemizde ve Cumhurbaşkanımızın Himayesinde bir sergi düzenlemek arzusuna olduğunu ifade ettiği sırada duygularını gözyaşları ile tamamladı.

Tabloları yakından gören öğrenciler ise, şaşkın bakışları arasında duygularını tablolara yansıtan hocalarına teşekkür etmeyi de ihmal etmediler.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı