BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Vali Doruk, ilimizde faaliyet gösteren yerel basın mensuplarıyla Devlet Su İşleri Artvin 26. Bölge Müdürlüğü Misafirhanesinde bir araya geldi.

TRABZON-ARTVİN 29.01.2020 13:23:04 58 0
BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Vali Doruk, ilimizde faaliyet gösteren yerel basın mensuplarıyla Devlet Su İşleri Artvin 26. Bölge Müdürlüğü Misafirhanesinde bir araya geldi.

Vali Doruk, burada yaptığı açılış konuşmasında: “Öncelikle Elazığ’da yaşanan depremden dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yararlılara acil şifalar diliyorum. Allah bir daha böyle afetler göstermesin. Devletimizin ilgili tüm kurumları depremin gerçekleştiği ilk dakikalardan itibaren olaya müdahale ederek vatandaşımızın yanında olarak arama ve kurtarma faaliyetlerine vakit kaybetmeden başlamıştır. Sabahın ilk saatleriyle birlikte de başta Sn. Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili tüm devlet erkânımız yine vatandaşımızın yanında olarak acılarını paylaşmıştır. Çok şükür devletimiz tüm yaraları saracak güce sahiptir. Aynı şekilde aziz milletimizde böylesine insani bir durumu istismar etmeye çalışarak aramıza fitne tohumları ekmek isteyenlere fırsat vermeyecek kadar da feraset sahibidir. Aziz milletimizin böylesine zor durumlarda sen yoksan bir eksiğiz düşüncesiyle sergilediği birlik ve beraberlik yine tüm dünyaya örnek olmuştur. İşte bu ruh bizi diğer milletlerden ayıran en önemli özelliğimiz ve her daim övünç kaynağımızdır. Depremin gerçekleştiği ilk dakikalardan itibaren bizlerde Artvin Valiliği olarak gerekli çalışmalarımızı yaparak saat 23.00 itibariyle dört kişilik arama kurtarma ekibi ve bir tam donanımlı arama kurtarma aracı, üç Ambulans personeli ve bir Ambulans aracı, beş UMKE personeli ve bir tam donanımlı UMKE aracını bölgeye sevk ettik. Arkadaşlarımız halen orada çalışmalarına devam ediyorlar. Ayrıca AFAD a ait Merkez Seyitler bölgemizde bulunan ve dört bine yakın muhtelif insani yardım malzemesinin bulunduğu lojistik destek deposu da bölgeden talep geldiği anda kullanılmak üzere hazır durumdadır. AFAD müdürlüğümüzle birlikte ilgili diğer kurumlarımızla ilimizden bölgeye yapılacak yardımlar konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Basın olarak sizlerin de bu konuya göstermiş olduğunuz duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyorum. Allah milletimize böyle afetleri bir daha yaşatmasın. Aziz Elazığlılara bir kez daha Artvin adına geçmiş olsun diyorum. Artvin’imizin kıymetli basın çalışanları davetimize icabet ederek buraya kadar geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyor sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Tüm ilçelerimizdeki basın çalışanlarımızın katılması ve bu tabloyu görmek ilimiz adına kıymetli bir durum. Geçtiğimiz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde sizinle yoğun programlarımızdan ötürü bir araya gelememiştik bugün de böyle bir programda bir araya gelelim istedik. Hem görevimizin birinci yılını tamamlamış olmamız hasebiyle bir durum değerlendirmesi hem de 2020 yeni yılın ilk başlangıç ayı olması nedeniyle Artvin’imiz hakkında fikir alış verişi yapmanın faydalı olacağını düşündük. Bu vesileyle ilimizde görev yaparak kamuoyunu, barajları ve turizmiyle ülkemizin iftihar kaynağı olan Artvin’den haberdar eden ve Artvin’i tanıtan siz yerel basın mensuplarımızı tebrik ediyorum. Bu vesileyle geçmiş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum.” dedi.

Vali Doruk’un yerel basın mensuplarının sorularını cevaplandırması ve karşılıklı fikir alış verişi akışında devam eden program daha sonra hatıra fotoğrafı çekinmesiyle son buldu.

Toplantıdan duydukları memnuniyeti ifade eden basın mensupları, kendilerine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı Vali Doruk’a teşekkür etti.

Toplantıya Artvin Faal Gazeteciler Derneği Başkanı Turan Şentürk, Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan, Devlet Su işleri Artvin 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak, Artvin İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, Artvin İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Artvin Valiliği Basın Ve Halkla İlişkiler Müdür V. Yahya Kanbur ve yerel basın çalışanları katıldı


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI