BAKAN EROĞLU, YUSUFELİ’NDE 12 TESİS TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "24 Haziran seçimleri basit bir seçim değil, devletimizin bekası, milletimizin istiklali ve istikbali meselesidir." dedi.

TRABZON-ARTVİN 3.06.2018 11:22:48 45 0
BAKAN EROĞLU, YUSUFELİ’NDE 12 TESİS TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapılacak olan 179 milyon lira maliyetli 12 tesis için toplu temel atma töreni düzenlendi.

Yusufeli ilçe meydanında düzenlenen törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

-Vali Doğanay’dan Bakan Eroğlu’na yerel gazete sürprizi-

Törende konuşan Artvin Valisi Ömer Doğanay, “Yaklaşık 22 aydır Artvin’de görev yapmaktayım. Sayın bakanımızın ilimize 3. teşriflerini gerçekleştirdi. Sayın bakanımız ilimize her gelişinde müjdeyle geldiniz, bir yatırımla geldiniz ve bir bereketle geldiniz Allah razı olsun, saygılarımı sunuyorum. Bu yapılan yatırımlar faaliyetler hakikaten boşa gitmiyor Birileri Artvin’e göğe komşu topraklar der, birileri barajlar şehri der, birileri tüneller şehri der ama bunların hepsi de doğrudur. İsteyen ne derse desin hepsi de doğrudur. Son 15 yılda süre gelen Artvin’in gelişim süreci Sayın Cumhurbaşkanımız ile başlayan ve zatıâlinizin göreviyle süren bir süreçtir. Yusufeli barajı da Çoruh nehrine takılan gerdanlıkların Artvin’imizde herhalde sonuncusu olacaktır. Cenabı Allah hayırlara vesile eder diye kanaatimi paylaşmak istiyorum. 2007 yılı mahalli gazeteyi karıştırırken 9 Nisan tarihli gazetede şöyle bir haber var. Borçka barajının açılışı yapılmış Sayın Cumhurbaşkanımız o gün oradalar, o günün enerji bakanımız oradalar ve zatıâliniz, devlet su işleri genel müdürü olarak Borçka barajının açılışında varsınız. Oradaki açılışta şöyle bir cümleniz var. “Bizim en büyük bayramımız barajlarda su tutmak, hidroelektrik enerji üretmek ve milletimize hizmet etmek en büyük bayramımız” ifadesine bu milletin bir ferdi olarak gerçekten katılıyorum ve şükranlarımı sunuyorum. O açtığınız Borçka barajından şimdi Japonya’ya 2017 de 5 milyon dolarlık balık ihraç edildi. 2018 deki rakam 15 milyon dolar. Japonya’ya 2008 yılında açılmış olan Borçka barajından 15 milyon dolarlık balık ihraç edilecek inşallah. Artvin’imiz ve Türkiye’miz bu barajların dönüşümünü görmeye başladı. Bundan sonra da görmeye devam edecek. Hem ilin valisi olarak hem Türk milletinin bir ferdi olarak bu hizmetlerden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Beyefendiye, zatıâlinize ve emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum. Açılacak tesislerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Saygı hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Allaha emanet olsun hayırlı iftarlar diliyorum” dedi.

- Artvin’i en çok ziyaret eden bakan Eroğlu”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ise 'Bu seçim basit bir seçim değil, devletimizin bekası, milletimizin istiklali ve istikbali meselesidir.' dedi. Eroğlu, Yusufeli ilçesindeki toplu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, yeni Yusufeli yerleşim yerinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi doğrultusunda yörenin dokusuna, mimarisine uygun bir mimariyle yapıldığını söyledi.

Yeni yerleşim yerinde ne gerekiyorsa yapılacağını belirten Eroğlu, şöyle devam etti:'Burada mülkü olan ama hak sahibi olmayan herkese yeni ilçe yerinde evse ev, dükkânsa dükkan her şeyi yapacağız. Hastanesinden yüksekokuluna kadar, spor tesisinden camisine kadar ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu konuda eksiklerimiz olursa bizlere bildirin. Ben de Yusufeli'ni çok sevdiğim için kendimi Artvin'in ve Yusufeli'nin hizmetkârı olarak görüyorum.'

Artvin'in bal üretim ve ihracat merkezi yapacaklarını kaydeden Eroğlu, 'Yer yoksa yer bizden, yol yoksa yolu bizden, parası yoksa bazı yerlere hibe, bazı yerlere de yüzde 20'si hibe gerisi de faizsiz para. Kovansa kovan, arıysa arı.' diye konuştu.

Eroğlu, buradaki arı ırkının önemli olduğuna dikkati çekerek, 'Arı ırkını koruyalım. Burada marka oluşturalım. Ormancılık, süt koyunculuğu, ORKÖY kredileri, süt sığırcılığı, ne istiyorsanız sizlere vereceğiz.' şeklinde konuştu.

- Artvin'e 29 milyar liralık yatırım yaptık

Artvin'e 29 milyar liralık yatırım yaptıklarını aktaran Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Barajlar, göletler. Yolları kim yapacak dedikleri zaman, ben dedim ki yolları, köprüleri, tünelleri biz yapacağız dedim. Köy yollarını da biz yapacağız. Şu ana kadar 4 dev barajı hizmete aldık. 135 kilometre yolu biz yaptık. 75 kilometre köy yolu, 42 tünel inşa ettik. Bolu Tünelini 30 yılda bitiremediler biz bitirdik. Artvin'de Bolu Tüneli gibi tüneller var. 32 tanede köprü yaptık. Yaklaşık 2 milyar lira yol ve tüneller için harcadık. Artvin eskiden ulaşılmaz bir yerken Allah'ın izniyle Artvin Türkiye'nin en kolay ulaşılabilir ili haline geldi.'

Veysel Eroğlu kendi bakanlıklarının dışında da Artvin'de sağlık ve eğitim başta olmak üzere her alanda önemli yatırımlar yapıldığını söyledi.

Artvin'e en çok gelen bakan olduğunu kaydeden Eroğlu, son geldiğinde Artvin için 67 müjde verdiğini kaydetti.

Eroğlu, bunların maliyetinin 950 milyon lira olduğunu belirterek, '67 müjdenin 43'ü bitmiş 24 tanesi inşa halinde. Bu tesisler Artvin'imize hayırlı olsun uğurlu olsun.' dedi.

Türkiye’de muhteşem bir kalkınma olduğunu vurgulayan Eroğlu, 'Türkiye'yi 3 buçuk kat büyüttük. Dünyada 17. sıraya yükseldik. Hedef Türkiye'yi 2023 yılında dünyada ilk 10'a yükseltmek. Hedef 2023. Türkiye hazır Artvin hazır. 2053 ve 2071 hedeflerini de bu şanlı millet gerçekleştirecektir.' ifadesini kullandı.

Bakan Eroğlu, Batı'nın Türkiye üzerindeki hedefinin bitmediğine işaret ederek, şunları kaydetti: '15 Temmuz'da alçak darbe girişimi teşebbüsünde bulundular. Milletimizin kahramanlığı ve Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti sayesinde darbe girişimine darbe vuruldu. Şimdi yine bir oyun peşindeler. Güney sınırımızda Suriye sınırında sözde terör devleti kurmak istiyorlar. Bu oyunu bozmak için Fırat Kalkanı Harekatını yaptık mı? Akabinde Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin'i teslim aldık mı? Şimdi bu oyunlar bozulunca yeni bir oyun devreye sokulmaya çalışılıyor. Batı diyor ki 'biz Türkiye'yi dolarla oynayarak ekonomik olarak çökertelim.' Milletimiz bunu da fark etti. Sizin dolarınız size kalsın bizim paramız bize yeter.'

Milletin bu oyunu da bozacağını belirten Eroğlu, 'Bu yüzden Sayın Cumhurbaşkanımız, Devlet Bahçeli ile seçimleri öne aldılar. Bir mecburiyet sebebiyle dolayısıyla 24 Haziran'da seçim yapılacak. 24 Haziran'da oynanan oyunları bozmaya var mısınız? İnşallah bu oyunu bozacağız. Bu seçim basit bir seçim değil, devletimizin bekası, milletimizin istiklali ve istikbali meselesidir. Dolayısıyla sizlerden tam destek bekliyoruz.' dedi.

Eroğlu, konuşmanın ardından yatırım bedeli 179 milyon lira olan 12 tesisin temelini attı.

Buradaki programın ardından Eroğlu, Vali Doğanay, Milletvekili Kışla Yusufeli Belediyesince organize edilen iftar programına katılarak ilçe halkıyla birlikte iftar açtı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI