ATATEPE VE ŞARA BAĞLANTI YOLUNUN TEMELİNİ DÜZENLENEN TÖRENLE ATILDI

Artvin Belediyesi ile Orman Bölge Müdürlüğünce Atatepe – Şara bağlantı yolunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

TRABZON-ARTVİN 18.04.2018 10:51:07 16 0
ATATEPE VE ŞARA BAĞLANTI YOLUNUN TEMELİNİ DÜZENLENEN TÖRENLE ATILDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Belediyesi ile Orman Bölge Müdürlüğünce Atatepe – Şara bağlantı yolunun temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı Abdurrahman Cengiz Çerci, DSİ Orman Bölge Müdürü Celal Tokalak, Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şeref Öngüner, AK Parti İl Başkanı Av. Erkan Balta, kurum amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Artvin Valisi Ömer Doğanay, görevde bulunduğu yaklaşık 2 yıllık süre içerisinde Artvin’de güzel hizmetlere şahit olduklarını söyledi.

Devletin amacı vatandaşa en iyi hizmeti götürmek olduğunu belirten Doğanay, “Devlet dediğimiz şey başka bir dünya değil. Devletin amacı size, vatandaşa hizmet götürmek. Bu amacın gerçekleştiğinin de bugün hep birlikte şahidiyiz. Bu coğrafya da en büyük zorluk alt yapıdır. Şimdi özel idare köylere yol yapıyor. Merkezi hükümette, yerel yönetimde hizmet için çalışıyoruz. Yol demek ulaşım demek, ulaşım demek dolaşım demek. Yaşadığımız yerler için yollarda önemlidir. Gerçekten bu hizmetin başlangıcı için buraya gelen vatandaşlarımız da teşekkür ediyorum” dedi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise, “Merkezi hükümetimizin belediyemizden neler çıktığını dört yıldır yaşıyoruz. Yaşamaya da devam ediyoruz. Artvin’imizin doğal güzelliklerinin turizme kazandırılmasındaki adımıdır bu hizmetler. İnancımızın gereği de sözümüzü yerine getirmektir. Atatepe turizm de bu şehrin en önemli bir yeridir. Yolumuzu asfaltladık. Atatepe’nin hukuki durumunu da çözdük. Hastanenin oradan Şara’dan yürüyerek Atatepe’ye doğru yürümek hedefimizi gerçekleştirdik. Orman bölge müdürlüğümüzle birlikte yapıyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Sayın valimizin de her zaman yanımızda bizlerde bu emekleri hayata geçiren herkese teşekkürlerimi ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diliyorum” şeklinde konuştu.

Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu ise “Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun buyurduğu gibi, Devlet Ormancılığından millet ormancılığına geçtik. Sadece orman köylüsü vatandaşlarımıza değil tüm kurumlarla eş güdüm içerisinde çalışarak, mesire yerleri, yol kenarı ağaçlandırmaları, okul ağaçlandırmaları ile kentlerde yaşayan vatandaşlarımıza da hem eğlenme dinlenme noktasında hem de kentsel peyzajla ilgili hizmetler üretmekteyiz. Bugün burada Artvin Belediye Başkanlığımızın talepleri doğrultusunda Orman Genel Müdürlüğü tarafından tescil edilen, Artvin Belediye Başkanlığı tarafından da vatandaşların

hizmetine sunulan Atatepe mesire yerine alternatif yol yapımı çalışmasına başlamış bulunmaktayız. Fiili olarak arazide patika olarak mevcut olan yol, orman yol şebeke planında mevcut olup, orman dışı alanlarla toplamda 1100 metredir. Artvin Orman Bölge Müdürlüğü olarak Artvin İli ve Artvinliler için hizmet üretmenin mutluluğu içerisinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Yapılan tüm çalışmalarda katkı veren herkese teşekkürlerimi arz ediyorum. Yapılacak olan yolun Artvin İline hayırlı olmasını, kazasız hizmetler vermesini Allahtan diliyorum, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Erkan Balta ise, “Artvin’de dört yıldır belediye ulaşım alt yapı, su ve bazı hizmetleri bir belediyenin temel hizmetleri noktasında her biri ile ilgili sorunları yoluna koydu ve koymaya da devam ediliyor. Modern şehir anlayışı diyebileceğimiz hizmetlere geçmiş durumunda. Böyle bir yerde kaynaklarla buluşturdu. Artvin için hayaller kurarak o hayalleri de gerçekleştirerek bu hizmetleri meydana getirdi. Bu doğal güzellikle birlikte Atatepe’yi birleştirdiği için de ayrıca Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Lüks ihtiyaçlar seviyesine geçti Artvin. Bugün Artvin sosyal imkânları ile de güzel bir şehir haline geldi. Burada hükümetimizin ve milletvekilimizin de hizmetleri büyük.” dedi.

Tören yapılan konuşmaların ardından sona erdi. Törenin sona ermesinin akabinde Vali Doğanay, Başkan Kocatepe beraberindekilerle birlikte Atatepe’de bir dizi incelemelerde bulundu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı