ATABARI 1. GELENEKSEL KIZAK YARIŞLARI” YAPILDI

ATABARI 1. GELENEKSEL KIZAK YARIŞLARI” YAPILDI

TRABZON-ARTVİN 27.01.2019 16:24:35 15 0
ATABARI 1.  GELENEKSEL KIZAK YARIŞLARI” YAPILDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından, Artvin Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla geleneksel sporları yaşatmak amacıyla Artvin Atabarı Kayak tesislerinde ilki düzenlene yarışlar renkli görüntülere sahne oldu.

Yarışları Artvin Valisi Yılmaz Doruk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Gümüş, Gençlik Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, AFAD İl Müdürü Mehmet Salih Avcı, İl Tarım ve Orman Müdürü Dursun Okur ve vatandaşlar izledi.

Yarışlara “Erzurum Kızağı”, “ Kastamonu Kızağı” dallarında minikler, yıldızlar ve gençler olmak üzere 3 kategoride, 9 ilden 36 kulüp ve 66 sporcunun katıldı.

Hakemler gözetiminde 100 metrelik pisti en hızlı şekilde tamamlamak isteyen sporcular dereceye girmek için kıyasıya yarıştı.

Erzurum Kızağı dalında yıldızlarda, İbrahim Hakkı Atlı Sporlar Kulübünden Yunus Yıldırım birinci olurken gençlerde Şengel Atlı Spor Kulübünden Murat Aksakallı birinci oldu.

“Kastamonu Kızağı” dalında miniklerde Orhaneli Rahvan Atlı Spor Kulübü Derneği sporcusu Mehmet Çülük, yıldızlarda Çatal Zeytin Spor Kulübü Derneği Sporcusu Ferhat Sivri, gençlerde de Bursa Kızıklar Rahvan Atlı Spor Kulübü derneği sporcusu İbrahim Hakkı Sarı birinciliği elde etti.

Kastamonu Kızağı dalında kızlarda miniklerde Kahraman Maraş Akçakoyunlu İdman Yurdu Spor Kulübünden Rahime Dal, yıldızlarda da Toprak Mahsulleri Ofisi Spor Kulübünden Çağla Selen karagöz birinciliği elde etti.

Yatışlar sonrası dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Günal Genç, federasyon olarak 2019 sezon açılışını burada ki organizasyonla başlattıklarını söyledi.

Genç ; “Genel Başkanımız Hakan kazancı ve yönetim kurulu olarak federasyonumuz 2019 yılının ilk yarışlarının burada yapılması kararını verdi. Bu karar kapsamında sezonun il yarışını bugün Artvin’de güzel bir ortamda gerçekleştirdik. Bu yarışlarımızın ilk ayağı olmuş oluyor. 2 Şubat’ta Kastamonu Ilgaz Dağı’nda bu yarışlarımız var. Devamında Maraş’ta Erzurum’da var. Yarışlarımız hız kesmeden devam edecek. En son Türkiye Şampiyonası ile yarışlarımızı sonlandıracağız.” Dedi.

Yarışların temaşa bir spor olduğunu kaydeden Genç, “600 yıllık geleneği olan spor olarak yaşatmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe de yaptığı açıklamada, Artvin’in turizm kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Artvin’in doğa turizminin yanı sıra spor turizminin de geliştiğini belirten Kocatepe, kentin son bir kaç yıldır kış sporlarında adından sıkça söz ettirdiğini söyledi.

Kocatepe; 'Geleneksel spor dallarımızın alt dallarından biri olan geleneksel kızak branşında sezonun ilk açılışını ve Türkiye Şampiyonasını Atabarı Kayak Merkezimizden yaptık. Şehrimizin tanıtımı için çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Bugün burada 9 ayrı ilden 36 spor kulübü 66 sporcumuz müsabakaya katılarak şehrimizin Türkiye'ye tanıtılmasında önemli rol aldılar.

Artvin dev adımlarla birileri istese de istemese de Türkiye'nin yıldızı olmaya devam ediyor. Butik bir turizm kenti Artvin'de kış turizmi de canlıdır. Tüm hemşerilerimizi Karadeniz'in en güzel kayak merkezine kayak yapmaya bekliyoruz' diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı