ASKOM TOPLANTISI KAFKASÖR YAYLASI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ASKOM TOPLANTISI KAFKASÖR YAYLASI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TRABZON-ARTVİN 10.10.2019 09:01:53 29 0
ASKOM TOPLANTISI KAFKASÖR YAYLASI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN- Artvin’de, 14. Bölgesel ASKOM (Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu) Toplantısı bin 200 rakımlı doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyüleyen Kafkasör Yaylası’nda yapıldı.

Acil Sağlık Hizmetleri ile ilgili olarak bölge illerdeki (Trabzon, Artvin, Rize, Gümüşhane, Giresun) kurum ve kuruluşlar arasındaki işbirliğini sağlamak amacıyla Kafkasör Yaylası’ndaki İl Özel İdare Genel Sekreterliği Sosyal Tesislerinde yapılan Bölgesel ASKOM Toplantısına Artvin, Trabzon, Giresun, Gümüşhane ve Rize illerinin sağlık yöneticileri ve bölgelerin önemli hastaneleri temsilcileri katıldı.

Artvin İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İrfan Akalın’ın ev sahipliğinde, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Giresun İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ahmet Bal, Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan ve Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, il sağlık yöneticileri, acil sağlık hizmetleri organizasyonu bakımından bölgesel niteliğe sahip hastanelerin temsilcilerinin katıldığı toplantıda; Acil Sağlık Hizmetleri ile ilgili olarak bölge illerine dair veriler incelenmiş ve sağlık kurumları arasındaki bölgesel işbirliğini sağlamak amacıyla yapılabilecek çalışmalar değerlendirilmiştir.

-Acil hastalara helikopter ambulans desteği

Artvin Valisi Yılmaz Doruk ise toplantı sonrası bölge illerin il sağlık müdürleri ile bir araya gelerek acil sağlık hizmetlerinin koordinasyonu çalışmalarını değerlendirdi.

Vali Doruk, Artvin için önem arz eden acil hastaların uzak illere daha hızlı naklini gerçekleştiren helikopter ambulans için pist yeri çalışmalarında desteklerini sunacağını belirtti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI