ASKF BAŞKANI SADETTİN DAĞ “ARTIK YETER” DEDİ!

ASKF BAŞKANI SADETTİN DAĞ “ARTIK YETER” DEDİ!

TRABZON-ARTVİN 25.10.2018 09:12:22 19 0
ASKF BAŞKANI SADETTİN DAĞ “ARTIK YETER” DEDİ!

Artvin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sadettin Dağ, her yıl Türkiye genelinde 8-14 Ekim tarihlerinde yapılan “Amatör Spor Haftası” etkinliklerinde Artvin’de yaşanan eksiklik ve aksaklıklarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sadettin Dağ, her yıl Türkiye genelinde 8-14 Ekim tarihlerinde yapılan “Amatör Spor Haftası” etkinliklerinde Artvin’de yaşanan eksiklik ve aksaklıklarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Tüm Türkiye’de talimatlara uygun ve İl Gençlik Spor Müdürlüğü ile ASKF’nin ortaklaşa, paydaş olarak yer alırken, Artvin’de bunun hiçbir zaman gerçekleşmediğini, bundan dolayı bu açıklamayı yapma zarureti doğduğuna vurgu yapan Dağ, “Artık Yeter” diyerek yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“ 8-14 Ekim 2018 tarihleri arasında Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Artvin Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığının birlikte el ele kutlanması gereken bu haftanın, yasal düzenlemelerin ve devlet büyüklerimizin iradelerinin aksine yangından mal kaçırırcasına şahsi egolarını tatmin etmek uğruna kurban edildiğine üzülerek şahit olduk. Gayemiz eksiklik ve aksaklıkların düzeltilmesi sporun ruhuna yakışır kutlamaların düzenlenmesidir. Bu nedenle basın açıklaması yapıyoruz.

Sözlerime halk arasında söylenen güzel bir tabirle başlamak istiyorum. Teşbihte hata olmaz Deveye sormuşlar: “ Boynun neden eğri? Deve de nerem doğru ki ” demiş.

2013 yılından bu yana tüm Türkiye’de kutlanan “Amatör Spor Haftası” Artvin’de de güya kutlanmış. Güya kelimesi yazım lügatine yakışmasa da bu haftayı bu şekliyle 6 yıldır Spor Genel Müdürlüğünün talimatlarına uymayarak kutlayanlara fazlasıyla yakışmıştır.

Bir işin nasıl yapılacağı yazılı kurallar çerçevesinde varken başkaca arayışlar içerisine girerek Amatör Spor Haftası’nın kutlanmasını ben yaptım oldu bitti davranışlarla kutlanmasını aklımız almıyor. Yazılı talimattan uzak Gençlik Spor Bakanlığını, Spor Genel Müdürlüğünü, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonunu, Artvin Valiliğini, ilgili kurum bürokratlarını ve halkı aldatan, çocukların boyunlarına takılan madalyalar ile aldıkları kupaların şaşkınlığıyla kutlanmaya çalışılan Amatör Spor Haftası.

Devlet, millet yönetimiyle ilgili olarak bildirilen temel hükümler: Şura, adalet, emanetin ehline verilmesi, seçtiğimiz yöneticilere, kanunlara itaat etmektir. Devleti yönetenler saydığım bu dört temel unsurdan uzak ise olacağı budur.

Devletin makamı ego ve ihtiraslara yönetemeyeceğiniz kutsal bir makamdır. Kur’an, emanetlerin ehline verilmesine emreder. Yöneticiler görevlerini emaneten icra ederler. Yönetim görevi milletin emanetidir. Yapılmaya çalışılan kutlama sporun alın teri dökülmeden, emek ve mücadele göstermeden kazanılacağını düşünen, kurnazlığın zekanın önüne geçerek derdest edilebileceğini yansıtmıştır.

Spor kurallarla dolu bir sistem olması ve en disiplinli alan olmasına rağmen Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü disiplinsizlik nedeniyle sporu ayaklar altına almıştır. Amatör Spor Haftası kutlama komitesi oluşturmadan, komite üyeleriyle işbirliği yapmadan şenlik içerisinde kutlanması gereken bu güzelim haftayı maalesef ki mahvetmiştir.

Bu haftanın böyle kutlanması, sporu, sporcuyu, kulüpleri gölgede bırakmıştır.

Kimin sporcu, kimin seyirci, kimin sivil olduğu belli olmayan program, gösterişi bile cılız, içinde riyadan başka bir şey olmayan çalışma olmuştur. Yapılan yürüyüşe bakıldığında pazar yeri kalabalığından farkı olmayan bir yürüyüş. Program günü, velilerin resmi izni olmadan okullardan apar topar toplanan çocukların adı olmuş Artvin’de Amatör Spor Haftası…

İslam dini toplumda kargaşa, kaos, düzensizlik istemez. Kur’an’da adil, işinin ehli, iman sahibi olan seçtiğimiz yöneticilere itaat etmemiz, kanunlara uymamız bildirilmektedir.

Krallık ve diktatörlüklerde seçim ile gelmeyen ve adil ve ehil olmayan, sömüren, zulmeden yöneticilere itaat etmek söz konusu değildir. Tam tersi, bunlara karşı gelmek, mücadele etmek görevimizdir.

DEVLET YÖNETİMİ OYUNCAĞINIZ DEĞİLDİR!

Deve kuşuna “ uç ” demişler, ben deveyim demiş, o zaman “ koş “ demişler, ben kuşum demiş, herkes işine geldiği gibi yönetemez devleti.

Bizler Artvin’de Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı olarak şunu belirtmek isteriz;

16 Nisan 2010 yılında kurulmuş olan Artvin Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığının tek hedefi; gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak ve gençleri spor alanlarına teşvik etmektir.

ARTVİN GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ BU DAVRANIŞIYLA İRTİKAP SUÇU İŞLEMİŞTİR.

15 Temmuz gecesi Devletin uçağı, tankı, silahlarıyla milleti yok etmeye çalışarak seçilmiş demokratik yapıyı ele geçirme isteği nasıl alçakça davranışsa bugün Amatör Spor Haftası’nda talimatlara aykırı iş yaparak ASKF’yi kulüpleri ve

sporcuları yok sayarak hiçbir aktivite yapmadan haftanın kutlanmaya çalışması da aynı davranıştır.

Bu mesele spor kamuoyunun ortak meselesi haline gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan önderliğinde gece gündüz durmadan çalışan Sayın Bakanlarımızın projeler üreterek Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin uluslararası boyuttaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyetlere gelme seviyesine engel oluşturan bir durumdur.

Seçimle gelen her kişinin bu işte sorumluluğu vardır. Bizler bunu seslendiriyoruz sizler de gereğini yapın.

İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’ un güzel bir sözü ile sözlerime son vermek istiyorum.

İki insan çeşidi vardır: Zaman geçtikçe hatalarıyla yüzleşen, diğeri ise zaman geçtikçe yüzsüzleşen. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI