ASIRLIK ÇINAR HAYATINI KAYBETTİ!

OSMANLIDAN CUMHURİYET UZANAN HAYAT SONA ERDİ.

TRABZON-ARTVİN 6.10.2013 18:16:16 32 0
ASIRLIK ÇINAR HAYATINI KAYBETTİ!


Artvin çınarlarını kaybetmeye devam ediyor..1917 tarihinde dünyaya gelen merhum Osman Uzun yaşamı boyunca Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarını, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunu, 11 Cumhurbaşkanını 61 hükümeti, | | | dolayısıyla 61 başbakanı 2 dünya savaşını, ihtilalleri, SSCB’nin kuruluşunu, dağılışını gördü.

Artvin’in ve Türkiye’nin yaşayan canlı tarihi, çınarı 96 yaşındaki Osman Uzun, 3 Ekim 2013 tarihinde hayatını kaybetti.

Bir asra yakın yaşam süren ve Karayolları’ndan emekli olan Osman Uzun, 4 Ekim Cuma günü son yolculuğuna uğurlandı. 10 torunu bulunan Osman Uzun’un Gülhanım Özdemir, Hanife Aktan, Nursen Özel, Nurdan Öztürk ve Yaşar Uzun isimli beş çocuğu bulunuyordu.
Artvin Karayollarından emekli Osman dede cumhuriyetin kuruluşundan, günümüze birçok tarihi ana tanık idi. Artvin Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazında, merhumun ailesinin yanı sıra dostları, akrabaları ve Artvin halkı saf tuttu. Merhum Osman Uzun kılınan cenaze namazının ardından Çakmakçılar Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Babasının vefatı nedeniyle taziye ziyaretine gelen, telefonla arayan, cenaze namazına katılan herkese teşekür eden Yaşar Uzun, Artvin’in en güzel özelliklerinden birisinin insanların birbirleriyle olan başlılıkları ve acıları paylaşmadaki hassasiyet olduğuna vurgu yaparak;
“Babamın vefatından sonra ailemizi cepten arayan, bizzat taziye için gelen, cenazeye katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Ölüm herkesin kapsında, başında bekliyor. Acıları paylaşmak, insanlar arasındaki bağları da güçlendiriyor ve azaltıyor. Babam 96 yıllık yaşamı boyunca hep çalıştı, kimsenin kalbini kırmadı. Kötü söz söylemedi. Eski insanlar hep böyleydi. Bize saygıyı, sevgiyi öğrettiler. Babamdan bize kalan en büyük miras, hazine saygı, sevgi, dürüstlük olmuştur. Allah Rahmet eylesin. Acımızı paylaşan dostlarımıza bir kere daha teşekkür ediyorum.” dedi. 08 HAB.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI