ARTVİN’DE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN DÖNÜŞÜMÜ PROJESİ

ARTVİN’DE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN DÖNÜŞÜMÜ PROJESİ

TRABZON-ARTVİN 26.04.2019 09:54:08 25 0
ARTVİN’DE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN DÖNÜŞÜMÜ PROJESİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Mesleki ve Teknik Eğitimin tanıtılması ve teşvik edilmesi kapsamında Artvin İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, okul tanıtım çalışmaları kapsamında öğrencileriyle hazırlamış oldukları uygulama setlerini ildeki ortaokulları ziyaret ederek öğrencilere sundular.

Ortaokul öğrencilerine Mesleki Teknik Anadolu Liselerinin içeriğini ve faaliyetlerini uygulamalı olarak tanıma imkânı sunan bu etkinlik, ilimiz genelindeki bütün Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri tarafından ortaokullarda meslek liselerini teşvik etmek amacıyla uygulanmaya devam edecektir.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Artvin Milli Eğitim Müdürlüğü olarak uyguladıkları Artvin’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Dönüşümü Projesi kapsamında Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin niteliğini artırmaya yönelik faaliyetlerle birlikte, ortaokul öğrenci ve velilerine Mesleki ve Teknik Eğitimin amacı, içeriği, istihdam alanları vb. konularda bilgilendirme faaliyetlerinin yanı sıra uygulamalı çalışmaların da yapıldığını belirtti. Artvin İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Seyitler TOKİ Şehit Onur İlhan Ortaokulunda düzenlenen etkinliğe katılan Kahveci, Artvin İbni-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları tanıtıcı, uygulamalı eğitim setlerini ortaokul öğrencilerine uygulamalı olarak tanıtmaları Mesleki ve Teknik okullarının tanıtımı bakımından oldukça değerli bir çalışma, ifadelerini kullanarak çalışmada emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.

Artvin İbni-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ortaokul öğrencilerine Ebe Yardımcılığı, Hemşire Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği dallarında verdikleri tanıtıcı ve uygulamalı eğitimlerle öğrenciler tarafından büyük ilgi topladılar.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI