ARTVİN’DE KENT ÇALIŞTAYI DÜZENLEDİ

ARTVİN’DE KENT ÇALIŞTAYI DÜZENLEDİ

TRABZON-ARTVİN 11.12.2018 13:26:04 26 0
ARTVİN’DE KENT ÇALIŞTAYI DÜZENLEDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Haziran Hareketi’nin Artvin’de kentleşme sorunları üzerine düzenlediği etkinlikte, ekonomiden sanata, ekolojiden eğitime birçok konu değerlendirdi.. Artvin Barosu Kongre Salonu’nda düzenlenen çalıştay 9 oturumdan oluştu..

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş'ında katıldığı Çalıştayın ilk oturumunu Kent Kimliği ve Planlama adı altında ÖDP İl Yönetimi Üyesi Mimar Mahmut Zeytinci yaptı. Etkinliğin ikinci oturumunu CHP Belediye Başkan Adayı Demirhan Elçin Kent ve Demokrasi adı altında gerçekleştirdi. Çalıştayın üçüncü sunumunu ise Kent ve Ekoloji başlığı ile TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Küçük yaptı. Küçük ’ün yaptığı sunumun ardından Avukat Bedrettin Kalın’ın sunumunun konusu Kent ve Hukuk üzerine oldu.

Kent Çalıştayının altıncı oturumunu Kent ve Eğitim başlığıyla Eğitim-Sen Şube Başkanı Köksal Gümüş gerçekleştirdi. Kent ve Kültür, Sanat başlığı adı altında yapılan sunumu Artvin Çoruh Üniversitesi Halk Dansları Antrenörü ve Patika Kitabevi'nden Onur Dede gerçekleştirdi.

Artvin Kadın Dayanışmasından Aydan Yerlikaya i ise çalıştayın sekizinci oturumu olan Kent ve Kadın üzerine konuştu. Artvin Kent Çalıştayı, AÇÜ’de öğrencilik yapan Ezgi Eriman’ın sunduğu Kent ve Gençlik başlıklı sunumla sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı