ARTVİN’DE KAYIN (İSTİRİDYE) MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ahmet Hamdi Tanpınar Konferans Salonunda Orman Bölge Müdürlüğü Başmüfettişi Ömer Naci Kaya tarafından Kayın Mantarı Yetiştiriciliği konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

TRABZON-ARTVİN 17.05.2018 09:31:25 13 0
ARTVİN’DE KAYIN (İSTİRİDYE) MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ahmet Hamdi Tanpınar Konferans Salonunda Orman Bölge Müdürlüğü Başmüfettişi Ömer Naci Kaya tarafından Kayın Mantarı Yetiştiriciliği konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür V. Hakan Keskin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Cavunt, Birlik Yetiştiricileri, Muhtarlar, Teknik Personel ve çok sayıda mantar yetiştiricileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdür Yardımcısı Hakan Keskin İlimizin mantar yetiştiriciliğine uyumlu olduğunu bu nedenle konuyu önemsediklerini bu amaçla ilimizde gelecekte önemli rol oynayacağını ifade etti.

Daha sonra Orman Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Ömer Naci Kaya mantar yetiştiriciliğini dünü ve bugünü, ülke ekonomisindeki yeri, yetiştirme teknikleri, mantar çeşitleri ve kayın mantarı yetiştiriciliği hakkında sunum yaptı.

Toplantı üreticilerin sorularını dile getirmesinin ardından plaket töreni ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı