ARTVİN’DE, İSTİHDAM TEŞVİKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Artvin’de devam eden istihdam teşvikleriyle 2018 yılında yürürlüğe giren teşvikler hakkında işverenlerin bilgilendirildi.

TRABZON-ARTVİN 13.04.2018 10:55:02 16 0
ARTVİN’DE, İSTİHDAM TEŞVİKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin İl Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle SGK toplantı salonunda yapılan toplantıya SGK İl Müdürü Kahraman Derece, İŞ Kur İl Müdürü Cevdet Ertürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt ve işverenler katıldı.

Devam eden istihdam teşvikleriyle 2018 yılında yürürlüğe giren teşvikler hakkında işverenlerin bilgilendirildiği toplantısının açılış konuşmasını SGK İl Müdürü Kahraman Derece, yaptı.

Derece,2018 yılında gelen 2 yeni teşvikle birlikte toplam 13 istihdam teşvikinin olduğunu söyledi.

Derece ,“Mevcut 11 teşvikimiz vardı. Bu teşviklere, “Yeni nesil teşviki” ile “Bir senden bir benden” teşviki eklendi. “Yeni nesil teşviki” 2018-2020 arası yıllarını kapsıyor. “Bir senden bir benden” teşvikinde de işverenle devlet arasındaki anlaşma gereği yeni işe alınan kişinin tüm maaş ve sigorta primlerini bir ay devlet, bir ay işveren ödüyor. Yani totalde 6 ay devlet 6 ay işveren ödüyor ”dedi.

İŞ Kur İl Müdürü Cevdet Ertürk’te konuşmasında 2017 yılında ekonomide milli seferberlik ilan edildiğini hatırlatarak şunları söyledi:

Bu seferberlik kapsamında 2017 yılsonu itibariyle Artvin’de 3 bin de n fazla kişiye istihdam sağladık. Buna katkı sunan tüm işverenlerimize teşekkür ediyorum. Bu seferberlik devam ediyor. Bu senede yine güzel teşviklerimiz var. Bu seneki teşvikler geçen yılki sigortalı sayısının ortalamasının üzerinde alınacak her bir işçiler için geçerli. Bu teşvikler kadınlara, gençlere yönelik pozitif bir ayrımcılığı içeriyor. Onların çalışma süreleri daha fazla.”

Konuşmaların ardından yürürlükteki istihdam teşvikleriyle ilgili bir sunum yapıldı. Toplantı işverenlerin teşviklerle ilgili soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI