ARTVİN’DE ENGELLİLERİN BİR GÜNLÜK ASKERLİK SEVİNCİ

ARTVİN’DE ENGELLİLERİN BİR GÜNLÜK ASKERLİK SEVİNCİ

TRABZON-ARTVİN 17.05.2019 10:38:57 40 0
ARTVİN’DE ENGELLİLERİN BİR GÜNLÜK ASKERLİK SEVİNCİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin İl Jandarma Komutanlığı’nda, 15 engelli genç için yemin töreni düzenlendi. Asker üniforması giyen gençler, aileleri ve komutanları huzurunda yemin etti.

Yemin töreni, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz, engelliler haftasının önemine dikkat çekerek, “Kahraman Mehmetçikler, bir kısmınız doğuştan, bir kısmınız ise hayatın belirli bir sürecinde geçirdiğiniz rahatsızlık nedeniyle kaderin bir cilvesiyle yaşamak zorunda kaldınız. Ancak şunu bilmelisiniz ki yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç bir zaman kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle hepimize örnek teşkil ediyorsunuz.” dedi.

Askerliğin her Türk gencinin yapmayı arzu ettiği bir görev olduğunu belirten Yılmaz,” Sizlere çok yakışan bu üniforma içerisinde ettiğiniz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker oldunuz. Bugün sizlerle, kısa da olsa kutsal askerlik görevinizi yapmanın gurur ve onurunu yaşamaktan, şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Değerli anne, baba ve aile fertleri, bugün kutsal askerlik hizmetini yerine getiren evlatlarınızın gözlerindeki pırıltıyı büyük bir memnuniyetle gözlemliyor ve bunun haklı gururunu yaşıyorsunuz. Vatan aşkının engel tanımadığını göstermek için bugün bizlerle birlikte olan bu gençlerimize vatan savunmasında bir görev düştüğünde, kendi imkân ve kabiliyeti çerçevesinde diğer silah arkadaşlarından geri kalmayarak, verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan güvenimiz tamdır. Törenin sonunda evlatlarınıza verilecek olan terhis belgelerini lütfen onurla evinizin en güzel köşesinde muhafaza edin. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, hayattaki gazilerimize uzun ömürler temenni ederim. Sizi aramızda görmekten duyduğumuz memnuniyeti bir kez daha ifade ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diye konuştu.

Duygusal anların yaşandığı yemin töreninde temsili askerlik görevini tamamlayan askere terhis belgeleri Vali Yardımcısı Türker, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz ve protokol tarafından verildi.

Program, gençlerin aileleriyle fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

Yemin törenine Vali Yardımcısı Hasan Hüsnü Türker, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Demirhan Elçin, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Zihinsel Engelliler Dernek Başkanı Hatice Nur Ersöz, engelliler ve aileleri katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI