ARTVİN VALİSİ YILMAZ DORUK SARP SINIR KAPISINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Artvin Valisi Yılmaz Doruk Sarp Sınır Kapısını ziyaret ederek Sarp Mülki İdare Amirliğinde iki aşamalı toplantı gerçekleştirdi.

TRABZON-ARTVİN 11.02.2021 12:18:31 30 0
ARTVİN VALİSİ YILMAZ DORUK SARP SINIR KAPISINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Hayati Akbaş

KEMALPAŞA-Artvin Valisi Yılmaz Doruk Sarp Sınır Kapısını ziyaret ederek Sarp Mülki İdare Amirliğinde iki aşamalı toplantı gerçekleştirdi. İlk toplantı ilgili birimlerin katımıyla sınır güvenliği konusunda yapılırken ikinci toplantı Hopa ve Kemalpaşa kaymakamları, güvenlik birimleri, Gümrük İdare teşkilatı ve Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek’ in katılımı ile gerçekleştirilerek genel bir değerlendirme yapıldı.

Toplantıda Sarp Kara Hudut Kapısındaki işleyiş, sınır komşusu Gürcistan’a gidiş ve dönüş yönlerinde yaşanan sorunlar, Tır geçişleri ve ihracat ile ilgili gündemdeki konular ve tarım personelin Gümrük sahasında sürekli olarak bulamamasından kaynaklı oluşan tır sırası gibi önemli konular masaya yatırıldı.

Toplantı sonunda ele alınan sorunlar hakkında rapor hazırlanmasına ve ilgili bakanlıklara iletilmesine karar verildi. Daha sonra Vali ve resmi erkân gümrük sahasında incelemelerde bulunarak ziyaret sonlandırıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı