ARTVİN SAĞLIK ALANINDA 200 MİLYON DEĞERİNDE YATIRIM ALMIŞTIR!

AK Parti Artvin Milletvekili Ertunç Erkan Balta, Artvin’e koroner ünitesi yapılmaması şeklindeki eleştirilere cevap verdi!

TRABZON-ARTVİN 6.12.2020 13:52:25 26 0
ARTVİN SAĞLIK ALANINDA 200 MİLYON DEĞERİNDE YATIRIM ALMIŞTIR!

Hayati Akbaş

ARTVİN-AK Parti Artvin Milletvekili Ertunç Erkan Balta, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşma ile Artvin ilinin sorunlarını ve bu sorunlara karşı AK Parti iktidarı döneminde getirilen çözümleri içeren bir konuşma gerçekleştirerek Artvin’de baypas olması gereken hastalar için koroner ünitesi yapılmaması şeklindeki eleştirilerine cevap verdi.

Balta: “Artvin’de 2 Milyon değerinde bir yatırımın Artvin’e yapılmaması ve Artvin 20 Milyar değerinde ülke ekonomisine katkı sağlaması ve bunun yapılmaması böyle bir mukayese etmek bana kalırsa böyle bir cümle kurmak başlı başına dramatik bir durumdur” dedi.

Balta konuşmasının devamında; “Son zamanlarımızda Artvin’le ilgili Artvin’de yapılmak istenen HES faaliyetleri dile getirilerek bazı konuşmalar yapılmıştır. Artvin doğası ile kültürüyle coğrafi zenginlikleri ile hakikaten Türkiye’nin en zengin illerindendir. Hatta en önemlisi en değerlisi diyebilirim. Artvin doğal güzellikleri ile doğal çeşitlikleri ile 2 Bin 727 bitki sayısı ile Türkiye’de en fazla bitki sayısına sahip. Aynı zamanda Türkiye’deki coğrafi bakımdan, madenler bakımından, doğal kaynaklar bakımından zengindir” dedi.

Balta konuşmasının devamında mecliste yapılan konuşmaları eleştirerek ‘Artvin yok ediliyor’ gibi cümleleri çok haksız bulduğunu söyledi.

Balta; “Hem devletimize hem de hükümetimize büyük bir haksızlık oluşturur. Artvin’de devam eden maden çalışmaları HES çalışmaları, Artvin’imizin, ülkemizin zararına olmaması için biz de büyük bir dikkatle büyük bir titizlikle bu süreçleri takip etmeliyiz.

Sayın milletvekilleri Artvin’de yapılan maden çalışmaları ve HES’ler ebetteki Artvin, bugüne kadar 20 Milyar dolarlık ülke ekonomisine kazanç sağladığı halde Artvin’de 2 Milyon değerinde bir koroner ünitesi için kalp hastaları için baypas olması gereken hastalar için koroner ünitesi yapılmaması bile burada gündeme getirildi. Artvin’de 2 Milyon değerinde bir yatırımı Artvin’e yapılmaması ve Artvin 20 Milyar dolarlık ülke ekonomisine katkı sağlaması bunun yapılmaması ve böyle bir mukayese etmek bana kalırsa böyle bir cümle kurmak başlı başına dramatik bir durumdur” dedi.

18 yıllık AK Parti iktidarları döneminde Artvin’e yapılan yatırımlar hakkında konuşan Balta; “Artvin özellikle sağlık alanında 200 Milyon yatırım almıştır. Bugün Artvin’de Yusufeli ilçemiz ve Kemalpaşa ilçemiz hariç bütün ilçelerimizdeki hastaneler yenilenmiş ve beş yıldızlı otel konforunda hastanelere kavuşmuştur. Yusufeli ilçemiz yeni inşa edildiği için Kemalpaşa ilçemizde yeni ilçe olduğu için yeni hastaneler yapılmamıştır ama onlar için de çalışmalar devam etmektedir. Artvin’deki hastane yatak sayısı 15 katına çıkmış, ambülans sayısı da yine 15 katına çıkmıştır. Sadece

sağlık alanında bu yatırımlar yapılırken Artvin’in genelinde 18 yıldır 27 Milyar yatırım yapılmıştır. Dolayısıyla Artvin’e hiçbir şey yapılmıyor, Artvin yok edilmeye çalışılıyor 2 Milyon değerinde bir sağlık yatırımı dahi Artvin’den esirgeniyor görüşü bana göre çok dramatik bir görüştür ve gerçekle hiç alakası yoktur” ifadelerini konuştu.

Gerçek durum Artvin’in büyüklüğüne göre nüfusuna göre ülkenin imkânlarından hep en fazla yararlanan illerden bir tanesi olduğunu vurgulayan Balta; “Artvin belki Türkiye’nin en az nüfusuna sahip illerinden bir tanesidir ama son 15-20 yıldır ülke ekonomisinden en fazla pay alan ilk beş sıradaki illerden bir tanesidir. Elbette ki bu yatırımlarda baraj yatırımlarının payı büyüktür. Fakat baraj yatırımlarını da sadece ülke ekonomisine yatırım olarak görmek de yetersizdir. Mesela Artvin Muratlı Barajı’nda 700 kişi çalışmıştır. Borçka Barajında 1000 kişi çalışmıştır. Deriner Barajı’nda 3000 bin kişi çalışmıştır. Bu sayede bu çalışanlar hem meslek öğrenmiştir. Hem de bir yandan Artvinliler emekli olmuştur ve Artvin ekonomisi önemli bir katkı sağlamıştır” dedi.

Maden ve HES çalışmalarının Artvin ekonomisine katkısı yoktur demek abes görüşlerdir diyerek Milletvekillerinin Artvin ile alakalı mecliste yaptıkları konuşmaları eleştiren Balta; “Murgul’daki madencilikle alakalı olarak da Murgul’un zararına asla bir şeye göz yummayız. Türkiye’de Murgul kadar madenciliğin zararını bilen başka bir memleket yoktur. Murgul’lu kendi geleceği ile ilgili madenin ne getireceğini ne götüreceğini kendisi kavrayacak karar verecek tavrını alabilecek durumdadır. Murgul madenle yoğrulmuş bir yerdir” diye konuştu.

Balta’ya meclis kürsüsündeki sürenin sona ermesi ile Murgul’da siyanür havuzlarının kurulmasına ilişkin konuşması başlamadan sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı