Artvin-Hopa ve Arhavi'de 29 Ekim Kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Artvin-Hopa ve Arhavi'de da kutlandı

TRABZON-ARTVİN 30.10.2020 10:25:16 48 0
Artvin-Hopa ve Arhavi

Artvin’de, Cumhuriyet’in 97’inci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin’de, Cumhuriyet’in 97’inci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen tören, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin Garnizon Komutanı Piyade Albay Şükrü Şenduran, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Artvin Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şükrü Anbarpınar’ın tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende bir konuşma yapan Vali Doruk, bin bir emekle kurulan Cumhuriyetimizin 97’nci yıl dönümünü kutlamanın gururunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Aziz milletimiz, tarih boyunca istiklal ve istikbaline kast eden tüm saldırıları dünyada eşi görülmemiş mücadelelerle bertaraf ettiğini ifade eden Vali Doruk, şunları söyledi:

“Canından aziz bildiği vatanı ve bayrağı uğrunda nice şanlı zaferlere imza atmıştır. Malazgirt’te, Kut’ül-Amare’de, Çanakkale’de ve 15 Temmuz’da kazandığımız zaferler bunun en açık ispatıdır. Kahraman ecdadımızın cansiperane mücadelesi sonucu cumhuriyetle taçlandırdığımız istiklal harbi de bu zaferlerden birisidir. İlkelerimizden ödün vermeden bağımsız bir topluluk olarak hayatımızı sürdürmek milletçe kadim şiarımızdır. Doğduğundan beridir istiklale âşık olan böylesine onurlu bir milletin mensubu olmakla ne kadar iftihar etsek azdır. Bugün, bin bir emekle kurulan Cumhuriyetimizin 97’inci yıl dönümünü kutlamanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyet, bu topraklardaki bin yıllık varlığımızın yeni bir heyecanla teyididir. Bizlere esaret boyunduruğu vurmak isteyen yedi düvele karşı sapasağlam ayakta olduğumuzun haykırışımızın adıdır. Cumhuriyet, bu coğrafyada bin yıldır olduğu gibi bundan sonrada ilelebet hür bir şekilde hüküm süreceğimizin tüm dünyaya ilanıdır. Türk milleti, her türlü zorluğa göğüs gererek kurduğu yeni devletiyle kadim varlığını ebedileştirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, 97 yıldır yaşattığımız ve inşallah uzun asırlar boyu yaşatacağımız son devletimizdir. Necip milletimizin destansı bir bağımsızlık zaferi kazanarak bizlere bıraktığı bu en değerli emaneti baki kılmak asli görevimizdir. Cennet vatanımızı 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaştırmak için hiç durmadan çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 97’inci kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum. Başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kanlarıyla suladıkları bu eşsiz coğrafyayı bizlere mukaddes bir vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.” diye konuştu.

Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe ve maske takma kuralına riayet edilerek gerçekleştirilen törene, il protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ARHAVİ’DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim 1923 yılında nice zorluklarla ilan edilen ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Benim en büyük eserim’’ diye nitelendirdiği Cumhuriyet, 97. yılında tüm yurtta olduğu gibi Arhavi’de de coşku ile kutlandı.

ARHAVİ-29 Ekim 1923 yılında nice zorluklarla ilan edilen ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Benim en büyük eserim’’ diye nitelendirdiği Cumhuriyet, 97. yılında tüm yurtta olduğu gibi Arhavi’de de coşku ile kutlandı.

Arhavi’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı önünde yapılan tebriklerin kabulü ve kutlama töreni ile gerçekleştirildi.

Programa; İlçe Kaymakamı Kamil Güzel, Garnizon Komutanı Mehmet Ali Emirhan Uysal ve Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu başta olmak üzere, İlçe Emniyet Müdürü Sefer Yerebakan, İlçe Jandarma Komutanı Engin Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Arhavi İlçe Başkanı Erkan Özyazıcı, İyi Parti Arhavi İlçe Başkanı Faik Birol Atabek, Ak Parti İlçe Başkanı Ufuk Yıldız, MHP İlçe Başkanı Adil Hatinoğlu, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, belediye meclis üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtı önünde yapılan programda istiklal marşının okunması ve saygı duruşunun ardından İlçe Kaymakamı Kamil Güzel protokol sırasına göre tebrikleri kabul etti. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmalarda Cumhuriyetimizin ilanı ve önemi vurgulandı.

Salgın nedeni le alınan önlemler kapsamında kısıtlı katılımcı ve tedbirler doğrultusunda gerçekleştirilen Cumhuriyet bayramı kutlama etkinliklerine, ilçe protokol mensupları ve belediye araçları ve vatandaşlarımızın katılımıyla ilçe merkezinde yapılan konvoy geçişleriyle devam edildi. Ayrıca kutlama etkinlikleri günün anlam ve önemine binaen belediye hoparlöründen yapılan yayınlarla sürdü.

HOPA’DA 29 EKİM CUMHURİYET COŞKUSU YAŞANDİ

Bayram Turan Çelik

HOPA-Hopa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri 28 Ekim Çarşamba günü belediye parkındaki Atatürk büstüne çelenklerin konulmasıyla başladı.

29 Ekim Perşembe günü Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Garnizon Komutanı Çağlar Alaçam ve Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Çörek’in açık havada Maske, Temizlik, Hijyen ve Fiziksel mesafe tedbirlerine uyularak Hükümet Konağı önünde tebrikleri kabul etmesinin ardından “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” kutlamaları ilçe genelinde devam etti.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat günün anlam ve önemini vurgulayan bir konuşma yaptı, konuşma akabinde, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, oratoryo gösterilerinin sahnelenmesi ve kutlamalar kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program sona erdi.

Programa Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Garnizon Komutanı Çağlar Alaçam, Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Çörek, kurum amirleri siyasi parti temsilcileri, STK Temsilciler ve vatandaşlar katıldı.

Kutlamalar kapsamında Hopa Su Ürünleri Kooperatifi üyesi Balıkçı tekneleri Hopa İskele önünde geçit yaparak Protokol ve Hopalıların bayramını kutladı.

Törenlerin ardından Hopa Hükümet Konağı önünde Cumhuriyet konulu fotoğraf sergisi acildi. Kaymakam Canpolat ve beraberindekiler sergiyi gezerek emek verenlere teşekkür ettiler.

Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri kapsamında bu akşam 18.00’da mobil araçlar üzerinden Cumhuriyet Bayramı konseri, saat 19.00’da kamu kurum ve kuruluşların resmi araçları ile konvoy ile devam edecek


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı