ARICILARDAN BARIŞ PINARI HAREKÂTI’NDA GÖREVLİ MEHMETÇİĞE BALLI DESTEK

ARICILARDAN BARIŞ PINARI HAREKÂTI’NDA GÖREVLİ MEHMETÇİĞE BALLI DESTEK

TRABZON-ARTVİN 30.10.2019 07:46:09 66 0
ARICILARDAN BARIŞ PINARI HAREKÂTI’NDA GÖREVLİ MEHMETÇİĞE BALLI DESTEK

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvinli bal üreticilerinin Barış Pınarı Harekatı’nda görevli Mehmetçiğe göndermek üzere hazırladığı balların gönderilmesi etkinliğine katıldı.

Şavşat Yavuz köy köyünde bir araya gelen üreticiler kendi aralarında ve vatandaşlardan Mehmetçiğe göndermek için toplamış oldukları balları İlçe Jandarma Bölük Komutanlığına teslim etti.

Anlamlı etkinliğe Artvin Valisi Yılmaz Doruk ve eşi Meral Doruk Hanımefendi, Şavşat Kaymakamı Musa Göktaş, Artvin Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İbrahim Durmuş, Şavşat Kafkas Arı yetiştiricileri ve Bal Üreticileri Derneği Başkanı Temel Şimşek, arı ve bal üreticileri ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlikten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Doruk, “Artvin’in milli meselelere gösterdiği hassasiyet takdire şayandır. Vatanına, milletine ve milli değerlerine bağlılığı ile öne çıkan Artvinli hemşerilerimizin yapmış olduğu bu anlamlı etkinlik için teşekkür ediyorum.” dedi.

-Minik Rabia’nın Duyarlılığı-

İlçede yapılan bu etkinliği Ardahan ilinden duyarak Şavşat ilçesine gelen 23 Şubat Ortaokulu öğrencisi Rabia Bilgin’in (11) duyarlılığı Vali Yılmaz Doruk ve bütün katılımcıların dikkatini çekti. Babası arıcılık yapan Rabia Bilgin, Şavşat’ta yapılan bu etkinliği duyduktan sonra babasına, “Bende Şavşat’a gitmek istiyorum. Askerimize bal götüreceğim diyerek Şavşat ilçesine getirmiş olduğu balı ilgililere teslim etti.

Rabia Bilgin’in bu duyarlılığını gören Vali Yılmaz Doruk ve eşi Meral Doruk Hanımefendi, minik Rabia’yı etkinlik süresince yanlarından ayırmadı.

Minik Rabia ile yakından ilgilenen Vali Doruk, “Bu minik kızımız adına yakışır bir şekilde duyarlılık göstermiştir. Bu kızımızı yetiştiren anne babasını ve öğretmenlerini kutluyorum.” dedi.

Minik Rabia ise, “Şavşat ilçemizde bu tür bir etkinlik yapıldığını duydum. Bende Asker abilerimize bal göndermek istedim. Onun için buraya geldim. Askerlerimizi çok seviyorum. Onlar bizim için mücadele ediyor. Onlara bu balın yanında yüreğimi ve asker selamımı gönderiyorum” diyerek asker selamı verdi.

-Vali Doruk ve katılımcılardan 2 Bin Rakımda Asker Selamı-

Arılı kovanlardaki bal sağımını yaparak bal süzme makinesi ile balları süzen Vali Doruk ve beraberindekiler bu balların tamamını ve diğer toplanan balları Mehmetçiğe gönderilmek üzere İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim etti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı