ARHAVİ’YE AKADEMİSYEN AKINI

ARHAVİ’YE AKADEMİSYEN AKINI

TRABZON-ARTVİN 2.08.2018 13:54:35 20 0
ARHAVİ’YE AKADEMİSYEN AKINI

“DOĞU KARADENİZ VE KAFKASYA KÜLTÜRÜNÜ TANITMA PROJESİ” KAPSAMINDA İLÇEMİZDE ÖNEMLİ KONUKLAR AĞIRLANDI

AKADEMİSYENLER ARHAVİ GÖSTERİ MERKEZİ’NDE KARŞILANDI

Hayati Akbaş

ARHAVİ- Son dönemlerde turizm ve yöresel konularda adından sıkça bahsedilen ilçemiz Arhavi’de hafta sonu önemli konuklar ağırlandı. “Doğu Karadeniz ve Kafkasya Kültürünü Tanıtma Projesi” adı altında ülkemizden ve yurt dışından gelen akademisyenler Arhavi Gösteri Merkezi’nde karşılandı. Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu tarafından karşılanan konuklar gördükleri ilgiden ötürü memnuniyetlerini belirttiler.

Ülkemizdeki akademisyenlerin yanı sıra Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Fransa, Çin, Hollanda, Almanya, İsviçre, Belçika, Norveç ve Singapur’dan gelen akademisyenler için ilk olarak Başkan Hekimoğlu konuşma yaptı. Turistik gezi amaçlı ilçemizi gezmeye gelen ve aynı zamanda yörenin halk oyunlarını öğrenmeyi planlayan ‘Caucasus XXL Tour’ ekibine “Hoş geldiniz” diyen Başkan Hekimoğlu, keyifli bir gezi geçirmeleri temennisinde bulundu. Arhavi Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi tarafından gösteri sunuldu. Serender takdiminin ardından konuklarla birlikte tulum eşliğinde horonlar oynandı.

Arhavi Gösteri Merkezi’ndeki programın tamamlanmasıyla akademisyenler ve beraberindekilere MNG Konağında ikramda bulunuldu. Ardından turizmin ilçedeki gözbebeği yeri haline gelen Çifteköprü ve Mençuna Şelalesi’ne gezi düzenlendi. Konuklar gezdikleri yerleri hayranlıkla incelediler. Yeşilin her tonunu barındıran bu doğa harikası vadiye hayranlıklarını gizleyemeyen akademisyenler gösterilen ilgi ve alakadan ötürü başta Başkan Hekimoğlu olmak üzere herkese teşekkürlerini ilettiler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI