ARHAVİ TSO’DA NEFES KESEN YARIŞIN GALİBİ KESİMAL OLDU

Arhavi TSO’da İlçe’nin ileri gelen 2 işadamının aday olduğu seçimlerde son oy ’la ipi göğüsleyen Kesimal grubu oldu.

TRABZON-ARTVİN 13.04.2018 06:54:13 21 0
ARHAVİ TSO’DA NEFES KESEN YARIŞIN GALİBİ KESİMAL OLDU

Atıf Kesim kendi grubunda seçimi kaybetmesine rağmen 5 grubun 3’unu kazanarak seçimi kazanan taraf oldu.

Hayati Akbaş

ARHAVİ-Arhavi’de son bir aydır İlçeye büyük heyecan yaşatan TSO seçimleri nihayet yapıldı ve sandıktan Atıf Kesim grubu 5 sandıktan 3’ünü kazanarak 4 yıllığına yeniden kazanan taraf oldu.

Arhavi TSO toplantı salonunda yapılan seçimlere Mavi Liste ile Atıf Kesim, beyaz liste ile Hüsnü Doğan Hatinoğlu katıldı. Neredeyse yüzde 99 katılımın olduğu seçimlerde 256 oy kullanıldı. Kullanılan oyların 6 sı geçersiz sayılırken neredeyse her grupta oylar sayılırken yer yer heyecan doruğa çıktı.

*1 Grupta kullanılan oyların 4’u geçersiz sayılırken Hüsnü Hatinoğlu’nun Beyaz Listesi sayımlar sonucunda 28-21’lik üstünlük sağlayarak Metin Alçiçek ve Şenol Numanoğlu meclis üyeliğini kazanan isimler oldu.

*2 Grupta kullanılan 57 oyun 1’i geçersiz sayılırken Atıf Kesimin listesi 30’da 26 üstünlük sağlayarak Meclise Ali Uzun ve Alpaslan Büyükoğlu meclis üyeliğine seçilen isimler oldu.

*3 Grupta 41 oy kullanılırken 1 oy geçersiz sayıldı. Atıf Kesimin Mavi Listesi 24’e 16 üstünlük sağlayarak M. Murat Özbayrak ve Turgut Ataselim oda meclisine seçildiler.

*4 Grup en heyecanın yaşandığı grup oldu. Başkan adayları Atıf Kesim ve Hüsnü Doğan Hatinoğlu aynı grupta seçime girdiler. 65 üyenin oy kullandığı seçimlerde seçimin galibini son oy belirledi ve Hüsnü Hatinoğlu’nun Beyaz listesi rakip listeye karşı 33-32’lik üstünlük sağladı ve Mevcut Başkan ve yeni dönem başkan adayı Atıf Kesim seçilemedi. Bu grupta Hüseyin Doğan Hatinoğlu ve Hüseyin Gürkan oda meclisine seçilen isimler oldu.

SEÇİMİN GALİPİ BU GRUPTA SON AÇILAN OYLA BELLİ OLDU.

*5 Grupta 40 oy kullanıldı ve son oya kadar başa baş giden seçimde sandıktan son oy Atıf Kesim lehine çıkınca hem grupta ve hem odada seçimi kazanan taraf Atıf Kesim listesi oldu. 21’e 19 üstünlük sağlayan Atıf Kesim grubundan Bahri Kurdoğlu ve Osman Özdemir meclise seçilen isimler oldu.

ATIF KESİM “SEÇİMİN KAYBEDENİ YOKTUR, KAZANAN ARHAVİ OLMUŞTUR” DEDİ.

Arhavi TSO seçiminde sandıkta 5 Grup’un 3’ünü kazanan Atıf kesim olurken, seçim sonunda Hüsnü Doğan Hatinoğlu rakibini kutlayarak tebrik etti.. Atıf Kesim

seçimlerin sona ermesi ardından yaptığı kısa açıklamada Arhavi’ye yakışır olgunlukta bir seçimi daha sona başarıyla sonlandırdık. Üyelerimizin teveccühü ile 5 gruptan 3’ünü kazanarak sandıktan ayrılan taraf olduk. Şunu açıkça söylemek isterim ki üyelerimiz birlik istedi, Arhavi için el ele verin dedi. Son oya kadar başa baş giden seçimin kaderini son oy belirledi. Buda demek ki kazananın Arhavi olduğu, bu seçimin kaybedeni olmadığı mesajını bize de vererek omzumuza ağır bir yük yükledi. Şimdi önümüzdeki günlerde organ seçimlerini tamamlayarak çalışmaya kaldığımız yerden devam etmektir. Tekrar teşekkür ederim” dedi.

KESİMAL GRUBUNDA KAYBETTİ, ŞİMDİ NE OLACAK

Seçimlerin her ne kadar kazananı Atıf kesim Grubu olsa da Atıf Kesim kendi 4’üncü grubunda seçimi kaybederek Meclise giremedi. Atıf Kesimin bu sıkıntıyı nasıl aşacağı merak edilirken, başka kazandığı bir grupta gerçekleşecek bir istifayla yeniden meclise girmesinin yolunun açılabileceği ileri sürülürken, birkaç gün içinde belirsizliğin giderileceği öğrenildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı