ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ “ÇANAKKALE DESTANI MÜZESİ” OLUŞTURDU

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ “ÇANAKKALE DESTANI MÜZESİ” OLUŞTURDU

TRABZON-ARTVİN 18.03.2019 09:07:48 23 0
ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ “ÇANAKKALE DESTANI MÜZESİ” OLUŞTURDU

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin’de anaokulu öğrencileri tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümünü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Milli Egemenlik Anaokulunda düzenlenen etkinliğe, Vali Yılmaz Doruk, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, okul öğretmenleri, öğrenciler ile velileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Okul Müdürü Sema Aydın Çelik, “Çocuklarımıza Çanakkale ruhunu vermek ve ruhu iliklerine kadar anlayabilmelerini, hissedebilmelerini sağlamak amacıyla okul öğretmenlerimizin himayelerinde anaokulu öğrencilerimiz Çanakkale Anıtı, şehitlikler, kahramanlıklarımızdan oluşan “Çanakkale Müzesi” oluşturuldu. Bu anlamlı müzenin açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından minik öğrencilerin şiirlerini, şarkılarını ve gösterilerini sergiledikleri etkinlik tüm izleyenlerin beğenisini kazandı.

-“Çanakkale Destanı Müzesi” beğeni topladı

Milli Egemenlik Anaokulu öğrencilerince oluşturulan ve büyük beğeni toplayan “Çanakkale Destanı Müzesi’nin” açılış kurdelesini Vali Yılmaz Doruk, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci ile anaokulu öğrencileri birlikte kesti.

Müzeyi gezen Vali Doruk ve beraberindeki protokol üyeleri sergilenen eserleri tek tek inceledi ve başarılı çalışmalarından dolayı minik öğrencileri tebrik etti.

-“Çanakkale Menüsü” ikram edildi

Etkinliğin sonunda Vali Doruk ve protokol üyeleri ile öğrencilere yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve bayat ekmekten oluşan “Çanakkale Menüsü” ikram edildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı