AMATÖR DENİZCİ SERTİFİKASI İÇİN YOĞUN TALEP

AMATÖR DENİZCİ SERTİFİKASI İÇİN YOĞUN TALEP

TRABZON-ARTVİN 5.03.2019 13:14:25 18 0
AMATÖR DENİZCİ SERTİFİKASI İÇİN YOĞUN TALEP

“1 Milyon Amatör Denizci Projesi ”ne Artvin ve İlçelerinden yoğun talep var.

Hayati Akbaş

HOPA-Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından “ Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023’e kadar 1 milyon vatandaşımıza denizcilik kültürünü aşılamak, verilecek denizcilik eğitimi sonrasında amatör denizci belgesi düzenlemek, denizci millet, ülke hedefine ulaşmak” amacıyla başlatılan 1 Milyon Amatör Denizci Projesine Artvin ve İlçelerinden yoğun talep gelmeye devam ediyor.

Hopa Liman Başkanlığı tarafından yürütülen proje hakkında açıklama yaparak bilgi veren Hopa Liman Başkanı Muammer Merev “Bakanlığımız tarafından başlatılan ve Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Projeyle ilgili 3 etap kurs açtık. İlk kursumuz sonunda yapılan sınavda 275, İkinci kursumuz sonunda yapılan sınavda 99 ve üçüncü kursumuz sonunda yapılan sınavda 103 kursiyerimiz başarı göstermiş ve Amatör Denizci Belgesi almaya hak kazanmıştır.

Projeyle ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Talep olduğu sürece kursları açmaya devam edeceğiz. Kurslarımıza katılmak isteyenlerin Hopa Liman Başkanlığımıza başvurmaları gerekmektedir” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı