"Altın Çağ" dan kalma Kraliçe Tamara'nın odaları

Şavşat ilçesinde yaklaşık bir saatlik yürüyüş ile ulaşılabilen Tamara Odaları ve aynı bölgedeki Suatan Şelalesi keşfedilmeyi bekliyor.

TRABZON-ARTVİN 6.08.2018 07:16:10 25 0
"Altın Çağ" dan kalma Kraliçe Tamara

Hayati Akbaş

ŞAVŞAT-Şavşat ilçesinde yaklaşık bir saatlik yürüyüş ile ulaşılabilen Tamara Odaları ve aynı bölgedeki Suatan Şelalesi keşfedilmeyi bekliyor.

Şavşat ilçesinin Aşağı Koyunlu köyünde Gürcistan Krallığı’nı “Altın Çağı” olarak bilinen 1184-1213 yılları arasında yöneten ünlü kraliçe Tamara’ya ait olduğu bilinen “Tamara Odaları” ve yanı başındaki “Suatan Şelalesi” turizme açılmayı bekliyor.

Tarihi ve doğal güzellikleri bir arada barındıran, Şavşat’a bağlı Aşağı Koyunlu Köyü’nden Kaymakamlık tarafından yapılan patika yolla yaklaşık iki saat yürüyerek ulaşılabilen, Ortaçağ döneminden kalan ve Tamara Odaları olarak bilinen bu mekan, geçmişte din adamlarının inziva alanı olarak kullanılıyormuş. Burada, bir cephesi tamamen doğal kayaya yaslanmış, biri kaya kilisesi olmak üzere, iki farklı mekan ve hemen bu mekanların üzerinde bulunan kayanın oyulması ile oluşturulmuş bir oda yer alıyor. Buradan 15 dakika uzaklıkta 60 metreden dökülen Suatan Şelalesi bulunuyor.

2014 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Aşağı Koyunlu Köyü merkezinden Tamara Odaları Mevkiine kadar yapılan 2 kilometrelik patika yol sayesinde bir saatlik yürüyüş ile odalara ve şelaleye ulaşılabiliyor. Sarp kayalıkların üzerinde bulunan Tamara Odaları’nın bazı bölümlerine ise amatör definecilerin tahrip etmesi nedeniyle ulaşılamıyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI