ALTERNATİF TURİZM TEKNE TURU

Demirkent Köyü Marinası hizmet vermek için gün sayıyor.

TRABZON-ARTVİN 24.05.2021 15:34:23 21 0
ALTERNATİF TURİZM TEKNE TURU

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Yusufeli Belediyesi Marinası Demirkent Köyü sınırlarında, Artvin Baraj Gölü üzerinde Yusufeli Belediyesi tarafından inşa ediliyor.

Yusufeli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen marina inşasında pek çok etmen dikkate alındı. İlk olarak baraj su seviyesi değişikliğinde marinanın hareketi için yaklaşık %58 eğimli bir merdiven inşa edildi. Bu merdivene ek olarak dizayn edilen korkuluklara raylar döşenerek marinanın barajdaki su seviyesi değişimi ile hareket etmesi sağlandı. Marinanın yapılması için temin edilen dubalar yaklaşık 40 metre kare alan oluşturmuş olup 100 kişiyi rahatlıkla taşıyabilecek şekilde tasarlandı. Etrafına yapılan ek korkuluklarla marina alanı güvenli hale getirildi.

22 Mayıs Cumartesi günü Yusufeli Belediyesi tarafından Tarım başkanlığından hibe olarak alınıp Trabzon’da tadilatı yaptırılan “Gözde Su” isimli 12 metrelik tekne suya indirildi. Baraj Gölünde deneme sürüşü gerçekleştirilen tekne daha sonra kalan hazırlıkları yapılmak üzere iskeleye bağlandı.

Artvin Baraj Gölü üzerinde inşa ettikleri marinaya gelerek teknenin suya inişini takip eden Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin,” Artvin Baraj Gölü üzerinde, Demirkent Köyümüzün sınırları içerisinde inşa ettiğimiz marinamıza bugün suya “Gözde Su” isimli teknemizi indirdik. Seçim döneminde Yusufelili hemşerilerimize söz verdiğimiz projelerden bir tanesini daha hayata geçirmiş olmanın verdiği mutluluğu sizlerle paylaşıyorum. Yeni ilçemizde alternatif olarak gelir getirici çalışmalarımızdan bir tanesi de tekne turizmi ve kafes balıkçılığı konusunda hemşerilerimizin bilgi ve tecrübe kazanacakları alanlar oluşturmak, günübirlik aktivite için marina işletmesi kurmak. Yusufeli Baraj Gölü su tuttuktan sonra vatandaşlarımız kendilerine yeni gelir kapıları açabilecekler. Vatandaşlarımıza rehber olmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. İlerleyen günlerde kalan eksikliklerinde giderilmesiyle birlikte teknemiz tüm hemşerilerimize hizmet verecektir. Ben şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyorum.” dedi.

TYusufeli Belediyesi Demirkent Köyü Marinasının takibi Yusufeli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılacak.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI