ALMANYA’DAN GELEN TÜRK ÖĞRENCİLERİ AĞIRLANDI

Yurt Dışı Türkler Daire Başkanlığı (YTB) tarafından “Evliya Çelebi Gençlik Köprüleri Destek Programı” kapsamından Almanya’dan gelen 40 üniversite öğrencisini Artvin’de ağırladı.

TRABZON-ARTVİN 5.04.2018 09:25:12 28 0
ALMANYA’DAN GELEN TÜRK ÖĞRENCİLERİ AĞIRLANDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Yurt Dışı Türkler Daire Başkanlığı (YTB) tarafından “Evliya Çelebi Gençlik Köprüleri Destek Programı” kapsamından Almanya’dan gelen 40 üniversite öğrencisini Artvin’de ağırladı.

Almanya Diyanet Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Artvin Diyanet Vakfı tarafından “Evliya Çelebi Gençlik Köprüleri Destek Programı” kapsamında Almanya’da yaşayan ve Alman Üniversitelerinde eğitim gören 40 üniversite öğrencisi için Türkiye turu düzenlediler. Program dahilinde Artvin’e de gelen öğrenciler Şavşat Karagöl’ü gezdikten sonra Artvin Belediyesi Sosyal Tesisi olan Artvin Sofrasında Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’nin misafiri oldular.

Öğrenciler Artvin Sofrasında, Karadeniz Bölgesinin en uzun ziplineyına bindiler ve Artvin Belediyesine ait tekne ile Borçka Baraj gölünde tur atarak Artvin’in bakir coğrafyasını daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Kafilenin, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve eşi Hacer Kocatepe, İl Müftü Vekili Muhammed Aydın ile yemek yemesinden sonra Başkan Kocatepe’nin, Artvin’e özgü hediye vererek hatıra fotoğrafı çektirmesi ile program son buldu.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe Almanya’dan gelen 40 Türk Üniversite öğrencisi ile yaptığı konuşmada, Avrupa Konseyinde yaptığı konuşmalara dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Sizleri burada misafir etmek bizim için büyük bir onurdur. Avrupa Konseyinde Türkiye’nin 9 üyesi var onlardan bir tanesi de Artvin Belediyesi olarak biziz. Avrupa Konseyinin Bu Toplantıda ki ana konusu baskı altında ki Belediye Başkanlarıydı böyle kasıtlı konular koyarak Türkiye’yi nereden sıkıştırılacağını düşünerek her toplantıda bahane buluyorlar. Mesela başka bir toplantıda Terörle mücadele altında insan hakları başka ülkeler bir iki dakika Türkiye’ye gelince saatlerce konuşuyorlar. Eskiden savunma yapıyorduk şimdi Ülkemiz güçlendikçe lafımızı da anlamaya başlıyorlar. Avrupa Konseyi, Türkiye’nin terörle mücadelesinde neden belediye başkanlarını görevden aldınız diyor ama Danimarka’da farklı dil konuştu diye içişleri bakanlığı 6 tane belediye başkanının seçimi kazanmasına rağmen onaylamadı. Bunu hiç gündem yapmıyorlar. Katalan bölgesinde milletvekilleri hapishanede onu da hiç gündem yapmıyorsunuz. İnsanlar bizim büyümemiz konusunda yavaş yavaş alışmaya başladı bu rahatsızlıkta size yansıyor çünkü bizim lig atlamamızı istemiyorlar. Dolayısıyla bizim de şuan doğum sancımız olacak sizin Almanya’da ya da Avrupa’da yaşadıklarınız bizimde uluslararası toplantıda yaşadıklarımızın tamamı doğum sancılarıdır. Hamdolsun artık kendi dış politikasıyla söz söyleyen ve sözü dinlenen ülke oldu. Çok kısa sürede

dünyada Türkiye yeni bir güç olacak. Buralarda size çok ihtiyacımız olacak bizim yabancı dili olan Avrupa’yı dünyayı bilen kendi ülkesini bilen genç dinamiklere ihtiyacımız olacak. Almanya bizden daha yıkımla çıktı savaşlardan disiplinle azimle çalışkanlıkla bir yere geldiler bunu yaparken de sömürgelerde bulundular biz bunun adil olanını doğru olanı yaparak ülkemiz için hep beraber çalışacağız.” diye konuştu.

İl Müftü Vekili Muhammed Aydın ise öğrencileri Artvin’de ağırlamanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek; “Yurt dışına çıkıldığında görevli yüzümüze bakmadan önce pasaportta yazılan ülkeye bakıp ona göre muamele yapıyor. Yarın ne olur bilinmez burası sizin anavatanınız eviniz ona göre kıymetini bilin. Burası ne kadar güçlü ise siz oralarda daha güçlü olursunuz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI