AKARSU KANO SLALOM 2018 YUSUFELİ BAHAR KUPASI SONA ERDİ

ürkiye Kano Federasyonunca organize edilen Akarsu Kano Slalom 2018 Yusufeli Bahar Kupası sona erdi.

TRABZON-ARTVİN 24.04.2018 08:26:04 12 0
AKARSU KANO SLALOM 2018 YUSUFELİ BAHAR KUPASI SONA ERDİ

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Türkiye Kano Federasyonunca organize edilen Akarsu Kano Slalom 2018 Yusufeli Bahar Kupası sona erdi. Yusufeli ilçe merkezindeki Barhal Çayı üzerinde bulunan 250 metre uzunluğunda 21 kapıdan oluşan yapay kano parkurda düzenlenen yarışlara, 8 ilden 51 sporcu katıldı.

İki gün süren yarışların son gününde büyük erkekler C1, büyük erkekler K1, büyük bayan K1 ve genç bayanlar K1 kategorinde yarışlar yapıldı. Genç bayanlar K1’de Rize Adrenalin Doğa Sporları Gençlik Spor Kulübünden Cennet Ayhan, büyük bayanlar K1’de Yusufeli Belediyesi Gençlik Spor Kulübünden Gamze Polat, büyük erkekler K1’de Yusufeli Doğa ve Su Sporları Spor Kulübünden Yusuf Emir Ertek, büyük erkekler C1 kategorisinde de Rize Adrenalin Doğa Sporları Gençlik Spor Kulübünden Murat Çiftçi birinci oldu.

Yarışların ilk gününde de yıldız erkekler K1, yıldız erkekler C1, genç erkekler C1, genç bayanlar C1, büyük bayanlar C1 kategorilerinde Artvin, Rize, Trabzon, Tunceli, Ankara, Ordu ve Samsun’dan 35 sporcu yarıştı. Yılız erkekler K1 kategorisinde Herkes İçin Spor ve Dans Gençlik Spor Kulübünden Bahadır Karaduman, yıldız erkekler C1’de Rize Adrenalin Doğa Sporları Gençlik Kulübünden Muhammet Usta, genç erkekler C1 kategorisinde de Artvin Gençlik Merkezi Spor Kulübünden Dursun Can Karaduman birinci sırayı aldı.

Genç Bayanlar C1 kategorisinde Trabzon Poyraz Spor Kulübünden Gülse Öztürk, Büyük Bayanlar C1 kategorilerinde de Rize Adrenalin Doğa Sporları Gençlik Kulübü sporcusu Kader Korkmaz birinciliği elde etti. Yarışmalar sonunda dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları verildi. Yarışlarda 19 hakem görev yaptı.

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakcı Yusufeli Bahar Kupasını başarıyla tamamlandığını ifade ederek bu organizasyonun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Akarsu kano sporunda giderek çıtanın yükseldiğini belirten Kabakçı, 'Özellikle olimpik takımda yarışan sporcumuz Arda'yı iki hafta sonra Fransa’da kampa göndereceğiz. 1-3 Haziran 2018 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti'nde Avrupa Şampiyonası var. Bu şampiyonaya 6 sporcuyla katılacağız. Sporcularımız hazırlıklarını hem Rize’de hem Yusufeli'nde yoğun bir şekilde sürdürüyor. Amacımız 2020 Tokyo Olimpiyat oyunlarına katılabilmek. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor.' dedi.

Yusufeli İlçe Kaymakamı Eyüp Kaykaç da yaptığı konuşmada, Yusufeli’nin sadece kanoda değil su sporlarının birçok alanında adından bahsettirdiğini söyledi.

Kaykaç, “Gençlerimiz burada ki parkurda, kanoyla tanışıp bu sporu yaparak kendilerini yetiştirme fırsatı buldu. Bununda meyvesini almaya başladık. Kanoda ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil edecek 6 milli sporcumuzdan 4’ü Yusufeli'nden çıktı. Ben hepsiyle gurur duyuyorum' dedi.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin de ilçenin kano ve rafting gibi su sporlarının merkezi olduğunu söyleyerek, inşası süren yeni yerleşim yerinde de yapılacak kano parkurlarıyla bu sporu ilçede yaşatacaklarını dile getirdi.

Yarışlar hakkında bilgi veren Türkiye Kano Federasyonu Akarsu Sporları Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Başköylü, Akarsu Kano Slalom Türkiye Kupası Yusufeli etabı yarışlarına 7 ilden 11 takımın çatısı altında toplam 51 sporcunun katıldığını söyledi. Başköylü, kano sporuna her geçen gün artan bir ilginin olduğunu dile getirerek bu ilgiyle birlikte uluslararası organizasyonlarda da başarı çıtasının arttığını kaydetti.

Barhal Çayı üzerindeki kano parkurunun Türkiye’deki iki yapay kano parkurundan birisi olduğunu belirten Başköylü, 'Burada yapılan yarışmalarda dereceye giren sporcular milli takım seçmelerine katılacak. Yıl içindeki yarışların ortalamalarını alarak milli takımımız seçiliyor. Bu yüzden bu yarışlar sporcuların milli takıma seçilmesi adına son derece çok önemli. Bu sporcularımız yurt dışında yapılan şampiyonlarda ay yıldızlı formayla ülkemizi temsil edecek' diye konuştu.

Yarışmaya Tunceli’den gelerek büyük bayanlar C1 kategorisinde yarışan Gülbahar Erdoğan da konuşmasında iki yıldır kano sporuyla uğraştığını ve en büyük hayalinin milli takıma seçilerek Türkiye'yi Avrupa ve Dünya şampiyonalarında temsil etmek olduğunu söyledi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı