AFGAD’DA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

AFGAD’DA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

TRABZON-ARTVİN 8.11.2018 09:10:13 16 0
AFGAD’DA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İSMET BAŞAR GÖREVİ TURAN ŞENTÜRK’ DEVRETTİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Faal Gazeteciler Derneği yeni Başkanını seçti. Kurucu Başkan Yaşar Kars’tan görevi devralan İsmet Başar, bu dönem aday olmayarak görevi Artvin’in duayen gazetecilerden Turan Şentürk’e devretti.

ARTSO Basın Salonunda 3 Kasım 2018 Cumartesi gerçekleştirilen seçimde Turan Şentürk tek aday olarak seçimlere girdi. AFGAD Olağan Kurulu Divanın oluşturulmasıyla başladı. Divan Başkanlığı’na Yaşar Kars, Divan üyeliklerine Aydın Tatar ve Hakan Aydın seçildi. Divan Olağan Genel kurulun maddeleri gereği, Saygı Duruşu, İstiklal Marşıyla kurulu başlattı. Faaliyet Raporunun okunması, hesap raporlarının okunmasının ardından konuşmaların yapıldığı Dilek temenniler bölümüne geçildi.

KIRK YILDIR GAZETECİLİK MESLEĞİNE EMEK VERMİŞ TURAN ŞENTÜRK AĞABEYİME BAŞARILAR DİLİYORUM

İlk konuşmayı Başkan İsmet Başar yaptı. Başar,” 2015 yılında bir kereliğine başkanlık yapacağımı, görev süremin sona ermesinden sonra aday olmayacağımı söyledim. Kurucu Başkanımız Yaşar Kars’ta 1 dönem yaptı. Bu dönem Turan Şentürk ağabeyimiz aday oldu. Başka arkadaşımız aday olmadı. Turan Şentürk, yaklaşık 40 yılını gazeteciliğe vermiş basın emekçisi bir ağabeyimiz. Görevimi ona devretmekten onur duyuyorum.

DERNEĞİMİZİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ VARDIR

Değerli basın emekçileri; Derneğimiz 19 Mayıs 2012 yılında kuruldu. Derneğimizin kırmızı çizgileri vardır. Atatürkçü, Sosyal, Laik, demokratik çizgide taraf olan, çevre konularında duyarlı, Cerattepe konusunda düşüncesi açık ve net ortada olan bir derneğiz. Her zaman Artvin’in, Artvin Halkı’nın, kamunun, ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğü, kısaca Misak-i Milli bizim kırmızı çizgimizdir. Derneğimizin Kuruluş felsefesi de budur. Bu güne kadar derneğimiz bu çizgide yürümüştür.

Değerli arkadaşlarım; Artvin Faal gazeteciler Derneği üye platformunu geniş tutmuştur. Yazarlar, kamu kurumlarında basın biriminde çalışan emekçi arkadaşlarımız, şairler,, köşe yazarları, kısaca eli kalem tutan ve düşündüklerini yazıya aktaran, bunları bir şekilde kamuoyu ile paylaşarak kendi çaplarında topluma ışık olan, ışık tutan herkes derneğimize üye olabilir. Bu açıdan bakıldığında da farklılığımız söz konusudur.

ADINDAN ANLAŞILACAĞI ÜZERE “FAAL GAZETECİLER” DERNEĞİYİZ

Adında da anlaşılacağı üzere “Faal Gazeteciler” derneğiyiz. Kuruluş felsefemizin hedeflerine ulaşmış değiliz. Biz daha büyük hedefleri olan, daha çok çalışma felsefesine dayalı bir derneğiz. Kuruluşumuzdan bu yana çok güzel, anlamlı etkinliklerde bulunduk. Ben kuruluşumuzdan itibaren neler yaptığımızın kısa özetini

anlatacağım. AFGAD Şair ve Ozanlarımıza sahip çıkarak Artvin’de ilk kez Ozanlar ve şairler gecesini yaptı.

AFGAD’IN EN BÜYÜK BAŞARISI AYHAN ŞAHENK LİSESİ’NDE GAZETECİLİK VE FOTO MUHABİRLİĞİ BÖLÜMÜNÜN AÇILMASIDIR

Merkez’de ve ilçelerde açık alanlarda “Halk Kürsüsü” kurduk. Buralarda halkın isteklerini, fikir ve düşüncelerini aldık, haberlerimizde paylaştık. Bu projemiz kalan ilçelerimizi de tamamladıktan sonra hedefine ulaşmış olacak. Tabii AFGAD’ın en büyük başarısı şüphesiz Artvin’de lise düzeyinde “Gazetecilik Bölümü” açtırmakta aldığı öncü rolü oldu. Bu bölümü açtırmak için 3 valimizle istişarelerde bulunduk. İlimizden yeni ayrılan eski valimiz Sayın Ömer Doğanay, İş Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yoğun talep ve çalışması sonucu gazetecilik bölümü eğitim ve öğretim hayatına başlamıştır. Bir kere daha hayırlı uğurlu olsun.” Diyorum.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNDE HER YIL BİR BAŞKA İLÇEDE ETKİNLİKLER YAPTIK...

AFGAD olarak bu bölümün açılmasından dolayı büyük onur ve mutluluk duyuyoruz. Bunun yanında TEMA’nın kısa Film etkinliklerine paydaş olduk. Orada çevre ve medya üzerine konuşmalar yaptık. Gazeteci arkadaşlarımızın, dostlarımızın düğünlerine katıldık Katılamadıklarımıza derneğimiz adına çelenk, çiçek gönderdik. Artvin’de ilk kez İl Milli Eğitim ile AFGAD paydaşlığında Gürcüce kursu açtırdık. Çalışan Gazeteciler Gününde her yıl bir başka ilçede olmak üzere kutlama etkinliklerinde bulunduk. En son Kemalpaşa’da bulunduk. Kemalpaşa tarihinde ilk kez bu kadar çok sayıda yerel ve ulusal gazetecileri ağırlamış oldu. Kemalpaşa Belediyesi’ne bir kere daha teşekkür ederken, bir önceki yılda Yusufeli Belediyesi’ne gitmiştik.

ARTVİN TSO VE HOPA TSO’DAN GAZETECİLER İÇİN BASIN ODASI TALEP ETTİK

BAŞKAN SEÇKİN KURT VE OSMAN AKYÜREK’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ

AFGAD olarak gerek Hopa TSO’dan gerekse Artvin TSO’dan basın odası oluşturulması isteğinde bulunmuştuk. Gerek Hopa TSO başkanı Osman Akyürek, gerekse Artvin TSO Başkanı Seçkin Kurt, talebimize sıcak balmış ve basın odaları oluşturulmuştur. Bilgisayarı, interneti her şeyi olan bir odamız var. Ben her iki başkanımıza çok teşekkür ediyorum.

Biz bu basın odasını AFGAD olarak sadece bizim için istemedik. Bizim derneğimiz dışındaki Gazeteciler Derneği için de kısaca tüm basın emekçileri için istedik. Bunu özellikle vurgulamam gerektiğine inanıyorum. Bize gerek merkezde Artvin TSO’da gerek Hopa TSO’da tahsis edilen bu odaları kullanalım, il dışından gelen gazeteci arkadaşlarımızın da bundan faydalanabileceğini açıklamış olalım.

Aslında bir şey yapamadık dedim ama. Konuştukça aklımıza geliyor ki, Faal Gazeteciler Derneği elinden geldiğince faaliyetlerde bulunmuş. Ben son olarak birlikte çalıştığım Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımıza, Denetim kurulundaki arkadaşlarımıza, üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Yeni yönetim ve başkanımız Turan Şentürk’e başarılar diliyorum. ”dedi.

AFGAD’IN 3. BAŞKANI OLARAK ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ardından söz alan yeni başkan Turan Şentürk, önceki yönetime ve Başkan Başar’a teşekkür ederek; ”Artvin Faal Gazeteciler Derneği’nin 3. Başkanı olarak öncelikle bana gösterdiğiniz teveccühten dolayı teşekkür ederim. Gerek Kurucu Başkanımız Yaşar Kars, Gerek benden önceki başkanımız İsmet Başar, AFGAD için

elinden geleni yapmış ve çalışmalarda bulunmuşlardır. Ben de 1 dönem başkanlık yapacağımı değerli arkadaşlarımıza söyledim. Böyle bir dernekte başkanlık yapmak büyük bir onurdur. Bu onuru yaşamak ve bugüne kadar yapılanların üstüne bir şeyler koyabilmek için aday oldum.

DERNEK OLARAK GAZETECİ MESLEKTAŞLARIMIZIN SORUNLARINI DA DİLE GETİRECEĞİZ

AFGAD yeni başkanı olarak, değerli yönetim Kurulu arkadaşlarımızın önerilerini, fikirlerini alacağım. Sadece Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın değil, tüm üye arkadaşlarımızın fikir ve düşüncelerini, önerilerini alacağım. Birlikte daha başka farklı neler yapabiliriz? Artvin Faal Gazeteciler Derneği olarak, gazetecilik mesleğine daha faydalı neler ekleyebiliriz? Gazeteci arkadaşlarımızın sorunlarının çözümü için neler yapabiliriz, bunların üstünde çalışmalarımız olacak.

Allah’ın izniyle, yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte 2021 Ekim ayına kadar görevde kalacağım süre içinde Artvin Faal Gazeteciler Derneği olarak faaliyetlerimizi ilk günkü heyecanla yapmaya devam edeceğiz. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Dilek temenniler bölümünde konuşan AFGAD üyeleri, derneğin üye kartının çıkarılmasını, Sanal Medyanın oluşturulmasını, iletişim ve faaliyetlerde tüm üyelerin haberdar edilmesini istedi. Dilek ve temennilerin ardından seçime geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde Turan

Şentürk yeni başkan seçilirken AFGAD 3. Olağan genel Kurulu yeni yönetimin tebrik edilmesi ve başarı dilekleriyle sona erdi. Önümüzdeki hafta içinde yeni yönetim görev dağılımı yapıldıktan sonra 3 yıllık görev süreci başlamış olacak.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI