ADIM ADIM DOĞAL GAZ GELİYOR

Yeni Yusufeli ilçemize doğal gaz getirme çalışmaları uzun bir süredir devam ediyor

TRABZON-ARTVİN 18.07.2020 10:20:43 46 0
ADIM ADIM DOĞAL GAZ GELİYOR

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Yeni Yusufeli ilçemize doğal gaz getirme çalışmaları uzun bir süredir devam ediyor. Artvin il merkezi doğal gaz lisansını elinde bulunduran AKMERCAN Doğal gaz Genel Müdürü Yavuz Keskin Yusufeli Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ile yeni yerleşim yerine doğal gaz getirilmesi projesi ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Aytekin,’’ 3 yıldır EPDK nezdinde bulunduğumuz girişimlerimizin meyvelerini tek tek toplamaya başlıyoruz bu sürece önemli katkılar veren EPDK başkanımız Mustafa Yılmaz Bey’e özellikle teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz aylarda belediye meclisi olarak da konuyla ilgili bir karar almıştık. Yeni ilçe yerimizin alt yapısı ile birlikte önümüzde aylarda Akmercan Doğalgaz Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin kendi kurul kararını alarak bu sürecin hızlanmasına katkı vereceğine inanıyoruz. Bu konuda da olumlu yaklaşımlarında dolayı Akmercan Doğalgaz şirketinin sahibi Cemal ve Gazi Akmercan beylere de teşekkürlerimi sunuyorum. Genel Müdür Yunus Keskin Bey’in alanda bizzat incelemeler için gelmiş olması da bizim için önemli idi kendilerine teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Belediye Başkanlık makamını ziyaret ettikten sonra Genel Müdür Keskin ve Yusufeli Belediyesi Fen İşleri Müdürü İbrahim Özdemir alanı gezerek uygulama projesi konusunda incelemeler yaptı.

Genel Müdür Keskin, ‘’ 2021 de başlayıp 2020 yılı içerisinde biz burada yapılan altyapı projelerine senkronize olarak işimizi bitirmeyi hedefliyoruz. İnşallah yeni Yusufeli de Yusufelililer doğal gaz ile hayatlarına başlayacaklar’’ dedi.

Yeni yerleşim yerinde öncelikle imar planında doğal gaz şehir besleme istasyon alanı işlenecek ve 3. bölgeden başlayarak su, kanalizasyon ve elektrik altyapısı ile eşlendik olarak doğalgaz altyapısı yapılacak.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI