AÇÜ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI YAPACAK

Artvin Çoruh Üniversitesi akademik kariyer yapmak isteyen tüm öğrencileri lisansüstü uzmanlık başvuruları için duyuruda bulundu.

TRABZON-ARTVİN 22.08.2020 10:43:06 149 0
AÇÜ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI YAPACAK

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Çoruh Üniversitesi akademik kariyer yapmak isteyen tüm öğrencileri lisansüstü uzmanlık başvuruları için duyuruda bulundu.

Artvin Çoruh Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 5, 6, 7, 9, 11 ve 12 nci maddeleri uyarınca, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı Enstitümüzün lisansüstü programlarına (doktora, tezli/tezsiz yüksek lisans, yabancı uyruklu ve yatay geçiş) öğrenci alımı yapılacaktır.

Başvuru süreci ile ilgili gerekli bilgilendirmeler aşağıda sunulmuştur.

Başvurular 07-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecektir. Enstitü web sayfasından online olarak yapılacak olup, adayların sisteme başvuracağı programa göre istenilen belgeleri (Fotoğraf-Askerlik Durum Belgesi-Lisans ve/veya Yüksek Lisans Mezuniyet Belgesi-Lisans ve/veya Yüksek Lisans Not Durum (transkript) Belgesi-ALES Belgesi-Yabancı Dil Belgesi) -6 ve/veya 8 belgeyi- eksiksiz yüklemeleri zorunludur. Eksik ve yanlış yükleme yapan adayların başvurusu onaylanmayarak, eksik veya yanlış evrakı tekrar yükleyerek başvurusunu güncellemesi* için geri iade edilecektir. Sisteme yüklenen eksik belge ve evraklar ile yalan beyan edilen bilgilerden doğacak yükümlülükten ilgili aday sorumludur.

Başvuruda Bulunamayacak Adaylar

Artvin Çoruh Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 41 ve 48 nci maddeleri gereği:

41 nci madde: “Bu Yönetmelik hükümlerine göre ders ve tez çalışması ile ilgili başarı şartlarını yerine getirmeyen öğrenciler, aynı enstitünün aynı anabilim dalına tekrar başvuramazlar ve kayıt yaptıramazlar. Ancak kendi istekleriyle kayıtlı oldukları programdan ayrılmayı yazılı olarak enstitüye beyan eden öğrencilere bu hüküm uygulanmaz.” tabii adaylar başvuru da bulunamazlar.

48 nci madde: “Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez.” hükmü gereği; bu durumda olan adayların başvuru yapmaması veya Enstitümüzde kayda hak kazandıkları takdirde, kesin kayıttan önce kayıtlı oldukları lisansüstü programdan kayıtlarını sildirmeleri zorunludur.

Bir lisans programından mezun olmamış adaylar lisansüstü programlara başvuramazlar.

Aynı anda iki tezli yüksek lisans programına başvuru yapılamaz.

Tezsiz yüksek lisans mezunları doktora programlarına başvuramazlar.

Başvurusu Onaylanan Adayların gelen formlarda her türlü eksik, yanlış ve yalan yazılan beyandan doğacak yükümlülükten aday sorumludur. Formlardaki eksik bilgilere göre yerleştirme işlemlerinin yapılması durumunda adaylar hiçbir hak talebinde bulunamayacaktır. (e-posta adresimiz: lee@artvin.edu.tr)

Başvuru Sonuç Takibi

Adaylar başvuru sistemini sık sık kontrol ederek başvurularının kabul edilip edilmediğini öğrenebilirler ve başvurularında güncelleme yapmaları gerekiyor ise eksikliklerini gidererek başvurularını tekrar güncellemeleri gerekebilir. Bu nedenle adayların başvurularını ve kontrollerini son güne bırakmamaları mağdur olmamaları açısından önemlidir.

Ales Sınavının Geçerlilik Süresi ise 5 yıldır. Ales’e girenler5 yıl boyunca aynı puandan yüksek lisans öğrencisi olmak için başvuruda bulunabileceklerdir.

Yabancı Dil Sınavlarının Geçerlilik Süreleri

Yabancı Dil sınavı ile Yökdil sınavının geçerlilik süresi 5 yıldır. (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 07.06.2016 tarih ve 199-34014 sayılı yazısı ile 2015 Sonbahar döneminden itibaren) Üzerinde geçerlilik tarih bilgisi bulunmayan Yabancı Dil Sınav Puanları 5 yıl süre ile geçerlidir.

Yatay Geçiş Başvuruları

Covid-19 salgını dolayısıyla bu yarıyıl ile sınırlı kalmak şartıyla Enstitümüz lisansüstü programlarına yatay geçiş yapmak isteyenler, Yatay Geçiş Başvuru Dilekçesi (FORM-LEE-401) ile birlikte dilekçedeki eklerle şahsen veya e-posta yoluyla Enstitüye yapabileceklerdir. Ders içerikleri olmayanların kayıtlı oldukları Üniversitelerinin ders içeriklerine ulaşılabilecek e-posta adreslerini başvuru dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir. Başvuru formunda istenilen evraklarda eksiklik olması durumunda ilgili başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır.

Mülakat sınavı, 22 EYLÜL 2020 tarihinde yapılacak olup mülakat sonuçlarının anabilim dalı başkanlıklarından enstitüye bildirilmesi: 23 Eylül 2020 Mesai bitimine kadar yapılacaktır. Sonuçların ilanı ise 25 Eylül 2020 tarihindedir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI