AÇÜ, KÜLTÜREL ETKİLEŞİM VE AKADEMİK İŞBİRLİKLERİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Gürcistan Üniversiteleri ile Yeni Anlaşmalar.

TRABZON-ARTVİN 12.04.2018 09:52:38 36 0
AÇÜ, KÜLTÜREL ETKİLEŞİM VE AKADEMİK İŞBİRLİKLERİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki’nin ilk gün Batum’da başkanlık ettiği Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özalp, müdür yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Turgut, Mevlana Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kemal Gümüş ve Erasmus+ ofis sorumlusu Öğr. Gör. Hakan Gültekin’den oluşan heyet öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosluğu’nu ziyaret ettiler.

AÇÜ’nün bölgede daha etkin olması yolunda yapılabilecek muhtemel işbirliklerinin konuşulduğu ziyaret sonrasında Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosu sayın Makbule Koçak’a günün anısına üniversitemiz logolu bir tabak hediye etti.

Aynı gün öğleden sonra Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki başkanlığındaki heyet Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesine bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Shota Rustavelli Devlet Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Merab Khalvashi ile bir görüşme gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki, ziyarette iki üniversite arasındaki kültürel etkileşim ve akademik işbirliklerinin önemine dikkat çekti. Bu görüşmede ayrıca mevcut akademik işbirliklerinin genişletilmesi hususunda mutabakat sağlanırken, ortak lisansüstü eğitim programının hayata geçirilebilmesi için fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonunda, rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin TİLKİ, Shota Rustavelli Devlet Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Merab Khalvashi’yi 18-20 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacak olan Artvin Sempozyumu’na davet etti. Davetten oldukça memnun kaldığını belirten Doç. Dr. Merab Khalvashi, açılış programına memnuniyetle katılacağını ve üzerinde konuşulan anlaşmaların resmi imza törenlerinin de Artvin’de yapılabileceğini belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin TİLKİ olumlu geçen toplantının ardından Doç. Dr. Merab Khalvashi’ye teşekkür etti ve kendilerini Artvin’de görmekten mutluluk duyacağını bir kez daha iletti.

Mevlana Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kemal Gümüş ve Erasmus+ ofis sorumlusu Öğr. Gör. Hakan Gültekin’den oluşan heyet Batum Sanat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ermile Meskhia ile Akademik İşbirliği konularında görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan toplantı sonucunda, Artvin Çoruh Üniversitesi ve Batum Sanat Üniversitesi arasında Bir Erasmus+ anlaşması ile Mevlana Değişim Programı anlaşması yapılması karara bağlandı. Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında çalışmalara başlanması kararlaştırıldı. Ayrıca, Güzel sanatlar alanında donanımlı bir yapıya sahip olan Batum Sanat Üniversitesi öğrencileri ve

akademisyenlerinin, üniversite yönetimimizin uygun görmesi halinde, özel etkinliklerde bulunabilmesi konusu toplantının olumlu görüşme maddelerinden biri oldu.

Mevlana Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kemal Gümüş ve Erasmus+ ofis sorumlusu Öğr. Gör. Hakan Gültekin’den oluşan heyet, Gürcistan’ın en büyük ve en köklü üniversitesi olan Tiflis Devlet Üniversitesi Mevlana Koordinatörü Prof. Dr. Elisabet Bzhalava ve Erasmus+ Ofis Sorumlusu Uzman Ani Chelishvili ile toplantı yaptı. Toplantıda, Artvin Çoruh Üniversitesi ve Tiflis Devlet Üniversitesi arasında Erasmus+ anlaşması yapılması ve Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında çalışmaların başlaması kararlaştırıldı. Ayrıca, Tiflis Devlet Üniversitesi ile üniversitemiz arasında hâlihazırda bulunan Mevlana Programı anlaşmasının genişletilmesi de alınan kararlar arasında yer aldı.

Tiflis’te bulunan üniversite heyeti, Uluslararası FREE üniversiteler ağına ait olan Tiflis Üniversitesi ile Tiflis Gürcistan Tarım Üniversitesi yetkilileriyle bir araya geldi. Doğa ve çevrebilim alanlarında yetkin olan Gürcistan Tarım Üniversitesi yetkilileriyle, her iki üniversitenin özellikle doğa bilimleri alanında çalışan akademik personelini kapsayacak etkinlikler yapılması hususunda mutabık kalındı. Ayrıca, hem Tiflis Üniversitesi hem de Tiflis Gürcistan Tarım Üniversitesi ile Erasmus+ anlaşmaları ile Mevlana Değişim Programı anlaşmaları yapılması karara bağlandı.

Mevlana Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kemal GÜMÜŞ ve Erasmus+ ofis sorumlusu Öğr. Gör. Hakan Gültekin’den oluşan heyet, Ilia Devlet Üniversitesi Dış İlişkiler koordinatörü Salome Bilanishvili ile görüştü. Görüşmede, öncelikle iki üniversite arasında kapsamlı bir işbirliği protokolü imzalanması kararlaştırıldı. Bu protokole ek olarak, bir Erasmus+ anlaşması ve Mevlana Programı anlaşması da yapılması karara bağlandı. Salome Bilanishvili, üniversitelerinin Erasmus+ Kapasite Geliştirme projeleri ve Stratejik ortaklıklar alanında da yetkin olduğunu belirterek; bu alanlarda üniversitemizle işbirliği yapabileceklerini ekledi.

AÇÜ heyeti, Batum Shota Rustaveli eski rektörü ve Gürcistan Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi dış ilişkiler sorumlusu Prof. Dr. Aliosha Bakuridze ile toplantı yaptı. Gayet verimli ve dostça bir havada geçen görüşme sonunda, Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi ile üniversitemiz sağlık bilimlerinde yer alan akademisyen ve öğrencilerin akademik kanallarla buluşturulması prensip olarak belirlendi. Rektöründen ve dekanından bu konuda tam yetki aldığını bildiren Prof. Dr. Aliosha Bakuridze, üniversitemiz ile her türlü akademik anlaşmayı imzalamaya hazır olduklarını belirtti. Bu anlamda, iki üniversite arasında kapsamlı bir işbirliği protokolü, bir Erasmus+ anlaşması ve bir Mevlana Programı anlaşması imzalanması kararlaştırıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı