90 YAŞINDAKİ NİNENİN KÖPRÜ HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

90 YAŞINDAKİ NİNENİN KÖPRÜ HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

TRABZON-ARTVİN 20.07.2018 15:01:55 92 0
90 YAŞINDAKİ NİNENİN KÖPRÜ HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

Artvin merkeze 50 kilometre mesafedeki Yukarı Maden köyüne, Artvin Valiliğinin girişimleriyle yeni demir köprü yaptırıldı.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvinli 90 yaşındaki 7 çocuk, 20 torun sahibi Bezan Batman adlı ninenin ömrünün son yıllarındaki en büyük hayali olan köyündeki evine ulaşımını sağlayacak güvenli demir köprünün yapımını Vali Ömer Doğanay, gerçekleştirdi.

Artvin merkeze 50 kilometre mesafedeki Yukarı Maden köyüne, Artvin Valiliğinin girişimleriyle yeni demir köprü yaptırıldı.

Artvin merkeze bağlı Yukarı Maden köyünün Canoğlu mahallesinde yaşayan ve yaşlılığa bağlı olarak hayatını tekerlekli sandalyede idame ettiren 90 yaşındaki Nazen Batman, ulaşımını sağladığı tahta köprünün eskimesi nedeniyle evine gidemediği için yaklaşık 7 yıl önce İstanbul’a çocuklarının yanına göç etti.

Ömrünün son yıllarında her fırsatta köyüne geri dönmenin hayaliyle yaşayan 7 çocuk, 20 torun sahibi Nazen ninenin yardımına Artvin Valisi Ömer Doğanay, yetişti.

Nazen ninenin torunu Tuncay Kurt, geçtiğimiz günlerde Artvin Valisi Ömer Doğanay’a elektronik ortamda mail atarak ninesinin durumunu anlattı.

Gün içinde talebe anında olumlu yanıt veren Vali Doğanay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı’yı telefonlar arayarak, kısa sürede demir köprü yapılması talimatını verdi.

Yaklaşık 10 gün gibi kısa sürede tamamlanan ve 30 bin liraya mal olan 12 metre uzunluğunda, 1,7 metre genişliğindeki köprü hizmete alındı.

-Vali Doğanay,” Her daim vatandaşımızın yanındayız”

Vali Doğanay, devlet ve hükümet olarak her zaman köylülerin hizmetkârı olduklarını belirterek, '90 yaşındaki ninemizin yıllardır en büyük hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Sağlık sorunları nedeniyle tekerlekli sandalyede hayatını idame ettiren ninemiz tehlikeli olan tahta köprüden geçemediğini için zorunlu olarak il dışına göç ettiğini öğrendim. Bunun üzerine valilik olarak ninemizin talebini yerine getirmek için gerekli girişimleri başlattım. 10 gün içerisinde modern ve güveniler yayaların geçebileceği demir köprü yaptık. Devlet olarak, hükümet olarak her daim vatandaşımızın yanındayız ve sorunlarını karşılamak için büyük çaba sarf ediyoruz. Köprümüz köyümüze ve ninemize hayırlı olsun. Güle güle kullansınlar” dedi.

Tatil için oğlu ve yakınlarıyla İstanbul’dan köylerine geldiklerini belirten Nazen ninenin kızı Nazmiye Kurt ise, eski köprünün oldukça tehlikeli olduğunu ifade ederek, 'Özellikle kışın ve yağmurlu havalarda eski köprüden geçerken adeta ecel terleri döküyorduk. Derenin üzerine kurulu eski tomrukların üzerinden yıllarca geçmek zorunda kaldık. Annemin maddi durumu iyi değil. Tarım bağ kuru maaşı alıyor. Tahta köprü varı burada. İki sene önce çürümüş. Oğlum Vali beye watsaptan mesaj attı. Valimiz aynı günü geri döndü. Köprümüz kabul edildi Valimizden, devletimizden ve hükümetimizden Allah razı olsun, 10 gün içinde köprümüz oldu. İnşallah annemi köprüden geçirip evine ulaşmanın mutluluğunu yaşatacağım. Allah razı olsun valimizden, Allah’ım hiçbir yerde sıkmasın, Allah’ım böyle bir valiyi bize nasip ettiği için binlerce şükürler olsun. Hükümetimizden rabbim razı olsun” diye konuştu.

-Köprüyü Türk Bayraklarıyla donatıldı

Köprümüzün adını da “Bayraklı Köprü” olarak koyduklarını anlatan Kurt,” Köprümüz çok güzel ve düzenli oldu. Annem rahatça tekerlekli sandalyesi ile geçebilecek. Köylü ibretle bakıyor Allah razı olsun. Rampaları falan çok güzel oldu. 10 gün içinde de yapıldı. Çok teşekkür ediyorum vali beye. Allah razı olsun” dedi.

-Vali Doğanay’a mail attılar

Bezan ninenin torunu Tuncay Kurt ise,” Geçtiğimiz Ramazan Bayramında anneannemin yanına gittik. Her sen oğlum tahta köprüm var yıkıldı. Yenisinin yapılmasını istiyorum. Yapılsa köye giderim diyordu. Bende ramazan bayramının son günü Artvin Valimiz Ömer Doğanay’a mail olarak durumu izah ettim. Ve sayın valimiz ilk mesai günü Pazartesi günü telefonla geri dönüş yaptı. Köprü yapımı için onay verdiklerini söylediler. Gerekli işlemlerin ardından 10 gün içinde 12 metre uzunluğunda 1. 70 metre genişliğinde tekerlekli sandalye ile geçebilmesi için anneannemin inişli-çıkışlı rampalı demir köprü yaptılar. Anneannem 90 yaşında olduğu için yaşına hitaben ömür boyu tekerlekli sandalyeye mahkûm. Tekerlekli sandalye ile gezebiliyor. Köyde köprümüz olmadığı içinde 7 senedir İstanbul’da ve İzmit’te çocuklarının yanında kalıyor. Ölmeden son bir kez köyüme gidip kendi evimde çay, kahve içip uyumak istiyordu. Eve alternatifi yol yoktu. Ormanlık alanlardan yaklaşık 1 kilometre yol alarak ulaşılıyordu. Şükürler olsun köprümüz yapıldı ve anneannemi kurban bayramında Artvin’e, Yukarı Maden Köyü’ne getireceğiz. Köprüden geçireceğiz. Belki son kez çayını içirecek” diye konuştu.

Köylülerden İsmet İspirli ise, köylerine yapılan hizmetlerden çok memnun olduğunu dile getirdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI