7 Mart Artvin’in 98’ncı yıl dönümü gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.

7 Mart Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98’ncı yıl dönümü gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.

TRABZON-ARTVİN 8.03.2019 08:02:01 27 0
7 Mart Artvin’in 98’ncı yıl dönümü gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.

Hayati Akbaş

ARTVİN-7 Mart Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98’ncı yıl dönümü gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.

Kutlamalar ilk olarak Artvin Valilik önünde Atatürk Anıtı’na çelenk konması ve ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98’ncı yıl dönümü kutlamaları Artvin Valiliğince, Artvin Çoruh Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle devam etti. Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programa Artvin Valisi Yılmaz Doruk, AK Parti Artvin Milletvekili Av. Erkan Balta, CHP Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, Çoruh Üniversitesi Rektörü Fahrettin Tilki, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tebrik mesajları okundu. Tören “Kurtuluşunun 98. yıl dönümünde geçmişten günümüze Artvin” konulu sinevizyon gösterimi ve Artvin tarihini anlatan konuşma ile devam etti.

Törende konuşan Başkan Mehmet Kocatepe; 7 Mart Artvin'de her yıl büyük aşkla şevkle coşkuyla kutlanıyor. 98 yıl önce bu güzel kenti canları pahasına bizlere emanet eden Halit Paşadan Mustafa Kemal Atatürk'e Çiçek Nene'ye ve isimsiz kahramanlara rabbimden hamd ediyorum. 7 Mart bizim Artvin aşkımızın yeniden yeşerdiği önemli bir gün Dünya'nın dört bir köşesine yayılmış yaklaşık cennet kentin çocuklarının doğum günü kutlu olsun. Rabbim yeniden 7 Mart'ı başka bir güne aldırtmasın diye dua ediyoruz ' dedi.

Konuşmaların ardından okullar arasında 7 Mart temasıyla düzenlene şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler yazdıkları eserini seslendirdi. Program Gazi Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi, Artvin Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımının Mehteran gösterisi, Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Tiyatro ekibi oratoryo gösterisinin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şiir, resim, kompozisyon dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye takdimi yapıldı.

Tören resim sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı