57. ALAY ÇANAKKALE VEFA YÜRÜYÜŞÜ' YAPILDI

Çanakkale Zaferi'nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla anılan 57. Piyade Alayı şehitleri, Artvin’de sabah namazının ardından "57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü" ile anıldı.

TRABZON-ARTVİN 26.04.2018 06:49:31 30 0
57. ALAY ÇANAKKALE VEFA YÜRÜYÜŞÜ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Çanakkale Zaferi'nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla anılan 57. Piyade Alayı şehitleri, Artvin’de sabah namazının ardından '57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü' ile anıldı.

Artvin Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen yürüyüş kapsamında çoğunluğu gençlerden oluşan grup, sabah namazı vaktinde Halit paşa Camisi'nde bir araya geldi.

İl Müftü Vekili Muhammed Aydın tarafından verilen “Çanakkale ve Şehitliğin Önemi” konulu vaazın ardından sabah namazı kılındı, şehitler için dua edildi. Daha sonra camide Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi tarafından katılımcılara çorba ikram edildi.

Cami önünde toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Kolorta Mevkiindeki Garnizon Şehitliği'ne kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından şehitler için dua edilerek, Kur'an-ı Kerim okundu.

Etkinlik, şehit mezarlarının ziyaret edilmesiyle sona erdi.

Etkinliğe, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Gürler, İl Emniyet Müdür Vekili Serkan Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, bazı daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI