3.ETAP İNŞAATI İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

3.ETAP İNŞAATI İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TRABZON-ARTVİN 26.09.2019 12:56:38 38 0
3.ETAP İNŞAATI İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Yusufeli Barajı ve Hidro Elektrik Santrali Projesi’nde bir önemli adım daha gerçekleştirildi. Baraj inşaatının tamamlanması ile birlikte sular altında kalacak olan Yusufeli ilçe merkezinin yerine Yansıtıcılar Bölgesi’nde 3 etap halinde kurulacak olan yeni ilçe merkezinin 3.Etap yapım ihalesi de Ankara’da gerçekleştirildi.

DSİ Emlak ve Kamulaştırma Dairesi Başkanlığı tarafından konuya ilişkin kamuoyuna bir bilgilendirme metni gönderildi. Devlet Su İşleri 26.Bölge Müdürlüğü resmi sosyal medya sayfası üzerinden yayımlanan metinde konuya ilişkin bilgi verildi. DSİ Çoruh Projeleri 26.Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlanan metinde; “ Yusufeli İlçesi Yeniden Yerleşim Yeri Üstyapı Çalışmaları kapsamındaki; 3. Bölge (Tekkale Köyü Tarafı) 2. Etap 221 Adet Konut, 8 Adet Dükkân ve Semt Camii İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşine ait ihale 24.09.2019 tarihinde yapılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Yusufeli ilçesi ziyaretinde barajın 2020 yılında tamamlanacağı açıklamasının ardından hızlandırılan çalışmalar kapsamında önemli bir viraj daha dönülürken, yeni ilçe merkezinin inşaatı da tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen 3.Etap ihalesi ile birlikte 221 adet konut, 8 adet dükkan ve Semt Camii İnşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemeleri yapım işi ihale edilmiş oldu.

Açıklamanın yayımlandığı resmi sosyal medya sayfasında ayrıca tamamlandığı zaman 3.Etap’ın nasıl görüneceğine ilişkin similasyon görüntüleri de yayımlandı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI