3 KÖYE YENİ KÖY İNŞA EDİLİYOR

3 KÖYE YENİ KÖY İNŞA EDİLİYOR

TRABZON-ARTVİN 18.08.2019 11:16:33 17 0
3 KÖYE YENİ KÖY İNŞA EDİLİYOR

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-İnşaatı tamamlandığında Türkiye’nin En Yüksek ve Dünya’nın 3.En Yüksek Barajı statüsünde olacak olan Yusufeli Barajı ve HES İnşaatı nedeniyle önemli bir bölümü sular altında kalacak Çevreli, Tekkale ve İşhan Köylerinin yeniden yerleşim yerleri inşaatı DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğü tarafından devam ettiriliyor. DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Çevreli, İşhan ve Tekkale Köyleri Yeniden Yerleşim Yeri inşaatlarında fiziki gerçekleşme gerçekleştiği ifade edildi.

DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğü konuya ilişkin olarak kuruma ait sosyal medya sayfası üzerinden önemli açıklamalarda bulunurken, açıklamalarda; “ DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğünce inşa edilen Yusufeli İlçesi Yeniden Yerleşim Yeri ve Köylerin Yeniden Yerleşim Yerleri Altyapı Çalışmaları İnşaatında çalışmalar devam ediyor.

Bu ihale kapsamında 3 adet köyün (Çevreli, Tekkale, İşhan) yeni köy yerleşim yerinin altyapı çalışmaları ile yeni ilçe merkezinin altyapı kalemleri yapılacaktır.

Bugüne kadar 2 milyon metreküp civarında kazı, 80 m taş duvar ve batardo 11 ve batardo 12 nin topuk imalatları tamamlanmıştır. Ada kazıları, taş duvar, batardoların palye çalışmaları ve altyapı uygulama proje işlerine devam edilmektedir.

İşin fiziksel gerçekleşmesi % 25 seviyesindedir” ifadelerine yer verildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı