24 HAZİRAN SEÇİMLERİ ÖNCESİ TOPLANTI

İl Sağlık Müdürlüğü 24 Haziran seçimlerinde engelli vatandaşların ve evde bakım hastalarının rahatlıkla oy kullanabilmeleri için geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

TRABZON-ARTVİN 9.05.2018 09:39:26 14 0
24 HAZİRAN SEÇİMLERİ ÖNCESİ TOPLANTI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin İl Sağlık Müdürlüğü 24 Haziran seçimlerinde engelli vatandaşların ve evde bakım hastalarının rahatlıkla oy kullanabilmeleri için il genelindeki işlemlerin eksiksiz yürütülebilmesi adına tüm hastane Başhekimleri ve Toplum Sağlığı başkanları geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İrfan Akalın, Kamu Hastaneleri Başkanı Op. Dr. İbrahim Duzcan ve Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hasan Gündoğdu katıldı.

Toplantıya Başkanlık eden İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İrfan Akalın; “Meclisimiz tarafından 298 sayılı Kanun’ da Mart ayında yapılan değişiklikle beraber hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı vatandaşlarımızın anayasal hakları olan oy kullanma hakkından yararlanabilmeleri için seyyar sandık kurulu vasıtası ile evlerinde oy kullanabilmelerinin önü açılmıştır. Bu kapsamda YSK tarafından bir genelge yayımlanarak bu durumda olan vatandaşlarımızın bir yakınının seyyar sandık kurulu talep formu (bu form muhtarlıklarda mevcut) ve durumu bildirir bir sağlık raporu ile başvuru yapmaları kararlaştırılmıştır. Bu bağlamda ilimizdeki tüm aile hekimlerimiz kendilerine kayıtlı nüfuslarında bu şekilde engeli bulunan vatandaşlarımıza sağlık raporlarını düzenleyecek ve yakınlarına ulaşıp talep etmeleri halinde kendilerine verilecektir. Bu sürecin sağlıklı yürütülebilmesi için alınması gereken tüm tedbirleri ivedilikle alıp elimizdeki tüm imkânları sağlıklı bir seçim ortamı olması için seferber edeceğiz. Yine bu süreçte evde sağlık hizmetleri ve acil servisler başta olmak üzere tüm sağlık hizmetlerinde bir eksikliğe ve karışıklığa mahal vermeden, bu hizmetlerimizi sık sık yerinde ziyaret ederek, vatandaşlarımızın kaliteli bir sağlık hizmeti almalarını sağlayacağız. Ülkemiz için hayati öneme sahip 24 Haziran seçimlerinin şimdiden vatanımıza milletimize hayırlı olmasını diliyor, sağlıklı, huzurlu bir seçim atmosferi yaşamamızı temenni ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diyerek açıklamalarda bulundu.

Akalın’ın açıklamalarının ardından toplantı tüm il yöneticilere detaylı açıklamalarda bulunup alınması gereken önlemleri vurgulanması ile devam etti. Tüm başhekimler ve toplum sağlığı başkanları ilçelerindeki yürütecekleri iş ve işlemler ile alakalı bilgi sunumu yapıldı.

Toplantının son derece verimli geçtiğini belirten Op. Dr. İrfan Akalın 24 Haziran seçimlerine sağlık camiası olarak hazır olduklarını ifade etti.

Engelli Vatandaşlarımız Oyunu Nasıl Kullanacaklar

Seyyar sandık hizmetlerinde sadece seçim tarihinde geçici veya kalıcı olarak yatağa bağımlı vatandaşlarımıza yararlanabilecektir.

Aile hekimlerimiz her ne kadar sorumlu oldukları nüfusu biliyor olsa da, işlerini kolaylaştırmak amacıyla ağır engelli olması nedeniyle ASPB tarafından kayıt altına alınmış vatandaşlarımız ile sağlık kurumlarımıza erişemedikleri için evde sağlık hizmeti almakta olan vatandaşlarımızın listesi çıkartılarak (294.000) aile hekimlerimizin performans raporları altında her bir aile hekime kayıtlı vatandaşlarımızın listesi kendilerine ulaştırılmıştır.

Aile hekimlerimiz bu listeleri süre kısıtlılığı nedeniyle ivedilikle değerlendirerek durumu Kanun hükmüne uygun kişiler için bu amaçla hazırlanan e-raporu talep varlığı aramaksızın düzenleyeceklerdir.

Aile hekimlerimiz yatağa bağımlı olduğu bildikleri diğer kayıtlı vatandaşlar için de rapor düzenleyebileceklerdir.

Rapor bir yakınını davet ederek ıslak imzalı çıktı vermek suretiyle vatandaşa ulaştırılacaktır.

Kendisine rapor ulaştırılmış vatandaşlarımız, seyyar sandık kurulu aracılığıyla oy kullanmak istemeleri halinde bir yakınları aracılığıyla seyyar sandık kurulu talep formunu doldurarak ilçe seçim kuruluna başvuracaklardır.

Yatağa bağımlı oldukları halde listelerde bulunmadıkları için değerlendirilmeyen veya güncel durumları bilinmediği için rapor düzenlenmemiş vatandaşlar, talepleri halinde 7-11 Mayıs tarihleri arasında aile hekimlerine başvurarak yatağa bağımlı raporu talep edebileceklerdir. Bunlardan durumu uygun olanlara aynı yolla rapor düzenlenerek bir çıktısı ıslak imza ile imzalanmak suretiyle teslim edilecektir. Bu vatandaşlarımız da seyyar sandık kurulu talep formu doldurarak ve eklinde raporu ibraz etmek suretiyle ilçe seçim kuruluna başvurabilecektir.

YSK’nın bu seçimde İl ve İlçe merkezleri dışında teknik imkânsızlık nedenliyle seyyar sandık kurulu oluşturamayacağı öğrenilmiştir. Ancak vatandaşlarımızın anayasal hakları önünde engel oluşturmamak açısından aile hekimlerimiz uygun kişiler için talep olursa köylerde (veya Büyükşehir Kanunu çerçevesinde mahalleye dönüştürülmüş yerlerde)yaşayan vatandaşlarımız için de rapor düzenlenmelidir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI