23 NİSAN UÇURTMA ŞENLİĞİNE KORONAVİRUS ENGEL OLDU

Arhavi ADD tarafından artık geleneksel hale getirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen Uçurtma Şenliği Koronavirus nedeniyle bu yıl iptal edildi.

TRABZON-ARTVİN 27.04.2020 09:52:59 31 0
23 NİSAN UÇURTMA ŞENLİĞİNE KORONAVİRUS ENGEL OLDU

Hayati Akbaş

ARHAVİ- Arhavi ADD tarafından artık geleneksel hale getirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen Uçurtma Şenliği Koronavirus nedeniyle bu yıl iptal edildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Arhavi Şubesi her yıl yaptığı 23 Nisan Çocuk ve Uçurtma Şenliği’ni Koronavirüs’ten dolayı yapamadıklarını ifade eden Başkan Emine Hekimoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün egemenliğin padişahtan alınıp, kayıtsız şartsız millete verilişinin, yani Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100.Yılı. Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği, dünyada benzeri olmayan tek çocuk bayramı.

Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin Ne Kadar Önemli, Değerli Olduğunuzu Düşünerek Ona Göre Çalışınız. Sizlerden Çok Şey bekliyoruz.’ dediği “Küçük hanımlar, Küçük beyler; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun” . Ata’mızın sizlere armağan ettiği ve dünyada eşi benzeri olmayan tek çocuk bayramınızı her yıl şenliklerle, coşkuyla kutluyorduk. Ne yazık ki bu yıl yurdumuzu da saran salgın hastalık nedeniyle kutlamalarımızı ve “Uçurtma Şenliğimizi” yapamadık.

Şimdilik evimizden yaptığımız 100. Yıl kutlamalarımızı 101. Yılda daha geniş çaplı, daha coşkulu yapmak ümidi içindeyiz.

Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu, varlığımızın sebebi büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum

Dünyayı, dolayısıyla ülkemizi de sarsan pandemiden kendimizi ve toplumumuzu korumak için evimizde kalıp kurallara uymak zorundayız. Koronavirüs ile mücadelede gecesini gündüzüne katarak özveri ile çalışan, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendini emanet ettiği değerli doktorlarımıza, hemşirelerimize, sağlık çalışanlarımıza ve tüm hizmet sektörlerine yürekten teşekkür ediyorum. Vefat eden insanlarımıza da Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum.

24 Nisan’da başlayan mübarek ramazanın da tüm Müslüman alemine ve insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sağlıklı, huzurlu günlerde buluşmak ümidiyle evde kalalım Türkiye’m.”dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI