“2023 EĞİTİM VİZYONU ÇALIŞTAYI” YAPILDI…

“2023 EĞİTİM VİZYONU ÇALIŞTAYI” YAPILDI. ÇALIŞTAY, NURETTİN ÇARMIKLI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

TRABZON-ARTVİN 10.01.2019 13:15:06 10 0
“2023 EĞİTİM VİZYONU ÇALIŞTAYI” YAPILDI…

Hayati Akbaş

ARHAVİ-Arhavi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı” gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan “2023 Eğitim Vizyonu Belgesi’nin ardından ilçemizde gerçekleştirilen çalıştay, Nurettin Çarmıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ilçe genelinde tüm okullarda görev alan idareci ve öğretmenler tarafından yapıldı.

2023’te-Arhavi’de ve özellikle ülke genelinde eğitim açısından ulaşılması hedeflenen noktalar tespit edildi. Çalıştayda oluşturulan komisyon tarafından erken çocukluk temel ve özel öğretimi, teftiş ve kurumsal rehberlik hizmetleri, orta, fen ve sosyal bilimler özel öğretim, veriye dayalı yönetim, insan kaynaklarının geliştirilmesi, imam hatip ortaokulu ve liseleri, ölçme ve değerlendirme, dijital içerik ve beceri destekli dönüşüm, mesleki ve teknik eğitim, hayat boyu öğrenme, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, okul gelişim modeli, okulların finansmanı ve yabancı dil eğitimi konularında sorun ve çözüm önerileri görüşüldü.

Ülke genelinde yapılan çalıştayla eğitim vizyonunun değerlendirildiğine, eğitim uygulamaları ve yürütülecek projelerin ele alındığına değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu, 2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı’nın çıkış noktasının öğrenci odaklı, kendini keşfetme ve gerçekleştirme arzusu olduğunu ifade edip toplantıda yer alan okul idareci ve öğretmenlerle genel bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulundu. Çalıştay sonunda elde edilen bilgiler Artvin’de yapılacak olan il çalıştayında da değerlendirilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilecek.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI