2019 YILI OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

2019 YILI OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

TRABZON-ARTVİN 19.02.2019 09:43:41 19 0
2019 YILI OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Türk Kızılay’ı Artvin Şubesi 2019 Yılı Olağan Genel Kurulu başkanlığına Fatih Tahtalı seçildi.

Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür merkezinde yapılan Olağan Genel Kurula AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti İl Başkanı Şenol Alpaslan, CHP İl Başkanı Ahmet Biber, CHP Artvin Belediye Başkan Adayı Demirhan Elçin, Türk Kızılay’ı Artvin Şubesi delege ve üyeleri katıldı.

AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta Türk Kızılay’ı Artvin Şubesinin 2019 Yılı Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Türkiye’nin ekonomik büyüklüğüne göre Dünya da en fazla insanı yardım yapan ülke olduğunu söyledi. Dünyanın neresinde bir yardıma ihtiyaç olunsa Türkiye’nin ve Türk Kızılay’ı orada olduğunu belirten Milletvekili Balta, “Osmanlı döneminden beri Türkler Dünyanın dört bir tarafında insanlara yardım ulaştırmıştır. Günümüzde de Afganistan’dan Suriye’ye, Afrika’dan Hindistan’a kadar her zaman insanların yardımına koşmuştur.

Türkiye’nin yaptığı insani yardımları dünyanın güçlü devletleri de yapacak olsalar belki de dünya da hiçbir insan açlık ve kıtlık çekmezdi.

Kızılay faaliyetleri bu milleti millet yapan değerlerin kurumsal olarak yansıması anlamına geliyor. 150 yıllık bir geçmişe sahip olan Türk Kızılay’ı Türkiye içinde ve dışında açlık, kıtlık, doğal afet gibi nedenlerden dolayı zorluk çeken insanların yardımına koşmuş ve birçok yaranın sarılmasına vesile olmuştur” diye konuştu.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe Kongrede yaptığı konuşmada; Kızılay’ın adının dünyanın neresinde duyulursa duyulsun yüzlerde tebessüm oluşturan bir kurum olduğunu ifade etti.

Başkan Kocatepe, “Kızılay bu milletten gönlünden kopmuş merhamet abidesi ihtiyaç sahipli herkese iyilik yapan dünyanın her tarafında adı duyulunca tebessüm oluşturan bir teşkilattır. Bu millet tarih boyunca hep veren el olmuştur Kızılay’da bunu en güzel göstergesidir. Bizde göreve geldiğimizden itibaren sosyal belediyecilik anlayışı ile Türk Kızılay’ının yaptığı işlerin bir nevi benzerini yaparak kimsesizlerin kimsesi olduk. Dezavantajlı kesimin her zaman yanlarında olarak destekçileri olduk. Biz iyilik yapmaya devam edelim iyiliğe rağmen kötülük görsekte inadına iyilik yapacağız çünkü biz iyiliği Allah rızası için yapıyoruz. Bu aziz millet Kızılay gibi müessesler ile ilelebet yaşayacaktır. Kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Türk Kızılay’ı Artvin Şubesi Başkanlığına seçilen Fatih Tahtalı ’da 3 yıllık görev süreleri içerisinde en iyi şekilde görev yapıp Türk Kızılay’ına laik çalışmalar gerçekleştireceklerini belirtti.

Kızılay’ın ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında eşitliğin, savaş anında insancılığın, tarafsızlığın ve barışın simgesi olduğunu belirten Kızılay Artvin Şube Başkanı İsmail Ermiş, “Kızılay’ın amacı her nerede görülür ise hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye ve hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak, insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu, saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı getirmeye uğraşmaktır” dedi.

Gerçekleştirilen Türk Kızılay’ı Artvin Şubesi 2019 Yılı Olağan Genel Kurulunun bir nöbet devri olduğunu söyleyen Ermiş, “Bu 1868’de dedemiz Osmanlı’nın başlattığı iyilik zirvesine doğru merhamet yürüyüşüdür” dedi.

Divan Kurulunun Seçilmesi, Faaliyet raporunun okunması ve oylanması, protokol konuşmalarının yapılmasının ardından tek liste ile seçime giren Fatih Tahtalı ve yönetimi Türk Kızılay’ı Artvin Şubesi başkanlığına seçildi.

Türk Kızılay’ı Artvin Şube yönetim kurulu asıl üyeleri: Başkan Fatih Tahtalı, yönetim kurul üyeliğine Alaaddin Güven, İsmail Ermiş, Zeki Alkan, Ahmet Çelik, Caner Şevki Kuzu, Deniz Çınar olarak gerçekleşti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI