20 BİN KİŞİNİN GELMESİ BEKLENİYOR!

Artvin’e gelmek için sisteme kayıtlı 65 yaş üstü 3 Bin 165 kişi izin aldı.

TRABZON-ARTVİN 6.06.2020 10:07:28 24 0
20 BİN KİŞİNİN GELMESİ BEKLENİYOR!

Hayati Akbaş

ARTVİN-Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında seyahat kısıtlamaları kalkıyor. Ancak kaldırılan seyahat izni uygulamasıyla Artvin ilinde tehlike çanları çalıyor. Şu ana kadar sisteme kayıtlı 65 yaş üstü 3 Bin 165 kişi Artvin’e gelmek için izin aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde 1 Haziran’dan itibaren uygulanacak “normalleşme” kararlarını açıklamasının ardından 65 yaş üstü vatandaşlarımıza da seyahat izni sağlandı.

Alınan karar doğrultusunda 1 Haziran itibariyle şehir dışında yaşayan 65 yaş üstü 2 bin yüz vatandaşın İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Sakarya gibi büyükşehirlerden Artvin’e gelmesi bekleniyor.

Başvurusu kabul edilen 3 Bin 165 vatandaşın 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle Artvin’e hareket edecekleri belirtildi. Bu kişilerin haricinde seyahatlerin başlaması ile birlikte 10 bini aşkın Artvinlinin de Artvin’e gelmesi bekleniyor.

Şehir dışından birçok vatandaşın gelmesiyle birlikte korona virüs salgınının yayılması büyük risk taşıyacağına dair görüş Artvinli halkının gündemine şimdiden düştü.

1 Haziran sonrasında korona virüsten korunma tedbirleri kapsamında Artvin’de yaşayan ve diğer illerden gelen tüm vatandaşların sosyal izolasyona ayrıca dikkat etmeleri gerekmektedir. Maske takmayan, kişilerarası iletişimde mesafeye ve hijyen kurallarına uymayan vatandaşların virüs bulaşma riski iki kat fazla olacaktır. Gelen vatandaşların ise 14 gün boyunca karantina kuralına uymaları aksi halde hepimizin tehdit altında olması muhtemel görünüyor. Seyahatlerin başlaması ile birlikte Artvin halkının her zamankinden daha fazla dikkat etmesi gerekecek.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI