19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ARTVİN’DE KUTLANDI

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ARTVİN’DE KUTLANDI

TRABZON-ARTVİN 20.05.2019 08:23:18 27 0
19 MAYIS ATATÜRK

Hayati Akbaş

ARTVİN-19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Artvin’de törenlerle kutlandı.

Artvin’de kutlamalar Milli İrade Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Buradaki törenin ardından kutlamalar kapsamında Garnizon Şehitliği’nden Artvin Valiliği Meydanına kadar gerçekleştirilen gençlik yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşte, öğrencililer tarafından taşınan dev Türk Bayrağı renkli görüntüler oluşturdu.

Valilik önünde devam eden kutlamalarda günün anlam ve önemini ilişkin bir konuşma yapan Gençlik Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla, milletimizin bağımsızlık ateşi alevlenerek İstiklal Mücadelesinin başlatıldığını söyledi.

Yetim, “Burada atılan tarihi adımın heyecanı memleketin tümüne yayılarak vatanın düşmandan kurtarılması için azimli bir mücadele başlatılmıştır. Bu bakımdan 19 Mayıs bağımsızlığımız adına bir milat olmuş, milli hafızamızda önemli bir yer edinmiştir. 19 Mayıs’ta canlanan milli ruh, bizlere ilham olmaya devam etmektedir” diye konuştu.

Konuşmaların Artvin Çoruh Üniversitesi’nde öğrenim gören, Suriyeli, Azerbaycanlı, Türkmenistanlı ve Çadlı öğrenciler tarafından halkoyunları gösterisi sunuldu.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla devam eden kutlamalarda, geleneksel spor dallarından olan okçuluk, matrak, mask güreşi gösterisi yapıldı.

Program 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında hafta boyunca düzenlenen spor müsabakalarında başarılı öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından geçiş töreniyle sona erdi.

Kutlama törenlerine Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin Milletvekili Erkan Balta, Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, Belediye Başkan Demirhan Elçin, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Furkan Çakmak, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı