12. MENÇUNA ŞELALESİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

GELENEKSEL HALE GELEN ETKİNLİK YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

TRABZON-ARTVİN 14.05.2018 10:08:25 10 0
12. MENÇUNA ŞELALESİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Hayati Akbaş

ARHAVİ-12. Mençuna Şelalesi Doğa Yürüyüşü etkinliği bu yıl da birbirinden güzel anlara sahne oldu. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan doğaseverler araçlarla Çifteköprü’ye hareket ederek, buradan Mençuna Şelalesi’ne yaya olarak yürüyüş gerçekleştirdiler. Arhavi Belediyesi organizasyonunda ve sivil toplum örgütlerinin destekleri ile gerçekleşen 12. Geleneksel Mençuna Şelalesi Doğa Yürüyüşü, adına ve anlamına yakışır bir organizasyonla tamamlandı. Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu tüm kurum, kuruluş ve STK’lara gönülden teşekkür etti.

Geleneksel hale getirilen ve bu yıl yine yoğun bir katılımla gerçekleştirilen etkinliğe Arhavi Kaymakamı Hasan Ongu ve Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu olmak üzere gencinden yaşlısına çok sayıda doğasever katıldı. Günler öncesinden yürüyüşün yapılacağı güzergâhın hazır hale getirilmesi için yoğun çaba sarf eden Arhavi Belediyesi gezinin sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapılması için azami gayret gösterdi. Çevreye duyarlılığın özellikle vurgulandığı ve bu konuda gerekli tedbirlerin alındığı gezide, Mençuna Şelalesi ve güzergâh boyunca yol bakım ve onarımı, çevre temizliğine özellikle dikkat edildi.

Yürüyüşün başladığı Çifteköprü mevkiinden şelale bölgesine kadar olan etapta vatandaşların coşkusu görülmeye değerdi. Yürüyüşe başlamadan önce tarihi Çifte Köprü’ de tüm katılımcılar hatıra fotoğraf çektirdi. Ardından yürüyüşe kaldığı yerden devam eden halk şelale bölgesine intikal etti. Eşsiz doğası ve güzelliğini sunan Mençuna Şelalesi görmeye gelenleri hayran bıraktı.

Geleneksel hale getirilen Mençuna Şelalesi Doğa Yürüyüşü ’nün 12.sini güzel bir organizasyonla ve katılımla gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Hekimoğlu “İlçemizin doğal zenginliklerini ortaya çıkarmak, korumak ve yaşatmak adına yaptığımız bu etkinliğimiz, halkımızın, kamu kurum ve kuruluşlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin katkı ve destekleriyle amacına ulaştırılmıştır. Etkinliğe destek olan, emek veren, katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI