100 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULACAK

Tarım ve Orman Bakanlığının düzenlediği 11 Kasım 2019 tarihinde, saat 11.11’de tüm Türkiye’de yaklaşık 1 milyon katılımcıyla 81 İl’de fidan dikilecek.

TRABZON-ARTVİN 1.11.2019 09:48:03 28 0
100 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULACAK

Hayati Akbaş

ARTVİN-Tarım ve Orman Bakanlığının düzenlediği 11 Kasım 2019 tarihinde, saat 11.11’de tüm Türkiye’de yaklaşık 1 milyon katılımcıyla 81 il ve 2023 farklı alanda 3 saatlik süre içerisinde 11 milyon fidanı toprakla buluşturma etkinliğinin Artvin ayağı ile ilgili planlama toplantısı gerçekleştirildi.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen planlama toplantısına Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Orman Bölge Müdürü Mimar Sinan Özkaya ile ilgili kurum amirleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Doruk, ”Tarım ve Orman Bakanlığımızın toplum içerisindeki ağaç ve orman sevgisini geliştirmek ve çevreye olan duyarlılığa katkı sağlamak için hayata geçirdiği bu projeyi ülkemiz adına oldukça faydalı görüyorum. Bizlerde bugün bu etkinlik kapsamında ilgili kurumlarımızla eşgüdüm içerisinde çalışarak, Tarım ve Orman Bakanlığımız Artvin Orman Bölge Müdürlüğüne ulaştırdığı 100 bin fidanın ilimizde daha önceden tespit edilen yerlerde belirlenen gün ve saatte toprakla buluşturulması sürecinin sağlıklı işlemesi adına bir toplantı düzenledik” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI