1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları Hopa ilçesinde Cumhuriyet Meydanında coşkulu bir şekilde kutlandı.

TRABZON-ARTVİN 1.05.2018 18:01:03 15 0
1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

Hayati Akbaş

HOPA-1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları Hopa ilçesinde Cumhuriyet Meydanında coşkulu bir şekilde kutlandı. Kutlamalara; KESK üyesi sendikalar, Belediye-İş, Tüm-Bel-Sen, Tüm Emekliler Sendikası Hopa Şubesi, Enerji-Sen, Hopa Halkevi, Liseli Genç Umut, Hopa Dayanışma Evi, Gençlik Muhalefeti, HDP, ESP, Liseli Öğrenci Birliği, Birleşik Haziran Hareketi, Haziran, Hopa spor Tribün Emekçileri-Denizin Asi çocukları, Hopa ve Kemalpaşa İlçe Örgütü ve vatandaşlar katildi. Hopa eski hastane yerinde toplanan katılımcılar, kortej oluşturarak Turgay Ciner Caddesi üzerinden Cumhuriyet meydanına kadar çeşitli sloganlar atarak yürüyüş yaptılar.. “Her yer Taksim, Her yer Direniş, Yaşasın 1 Mayıs” sloganları altında Cumhuriyet meydanında toplanan katılımcılar burada da 1 Mayıs içeren sloganlar atmaya devam ettiler.

Cumhuriyet meydanında ki kutlamalar tertip komitesi tarafından programlandığı gibi saat 14.00 de Devrim Şehitleri ve 1 Mayıs’ta hayatlarını kaybedenler anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapılması ile başladı.

1Mayis kutlamalarına katılan grupların konuşmacılarının yaptığı konuşmalarda 1 Mayıs’ın önem ve anlamını içeren konuşmalar yapıldı. Konuşmacılar AKP İktidarının uygulamalarını, hak gasplarını, OHAL ile sendikaların etkisiz hale getirme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, rant ve yandaşa peşkeş çekme politikalarının ve uygulamalarının artarak devam ettiğini, hayatın her alanında gericileşmenin doludizgin gittiği ülkede dindar nesil, dindar gençlik yetiştirme adına okullarda, üniversitelerde kendinden olmayan öğretim görevlilerine bile tahammül edemediği ifade edildi.

Hopa’daki 1 Mayıs mitinginde daha sonra Müzik topluluğu tarafından söylenen parçalar eşliğinde Mitinge katılanların topluca horon oynayıp halaylar çekmesi ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı