ZAVENDİKLİ MUSTAFA HOCA ANILDI

GÖNÜL DOSTU ZAVENDİKLİ HOCA SEVENLERİ TARAFINDAN UNUTULMADI.

TEFEKKÜR 20.10.2013 19:00:00 35 1
ZAVENDİKLİ MUSTAFA HOCA ANILDI





Zavendikli Mustafa Hoca Efendi Kabri Başında Anıldı. 

                 Rize’nin Gönül insanı, Kanaat önderi Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi vuslatının 4.yıldönümünde kabri başında anıldı.

               
               Rize İl Müftülüğü, Rize Belediyesi,Güneysu Belediyesi ve Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendinin kurucusu bulunduğu İrşad Vakfı tarafından organize edilen programa Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder'in yanı sıra Türkiye'nin tanınmış Kur'an-ı Kerim hafızları ve ülkenin tört bir yanında hizmet veren din görevlisi talebeleri ile birlikte yüzlerce vatandaş katıldı.

                Güneysu Zavendik Köyünde yapılan anma programı, kabri başında duaların okunmasının ardından, Zavendikli Mustafa Hoca Camiinde güzel sesli hafızların Kur-an-ı Kerim ve Kasidelerin okunması ile sona erdi.

                Progranm sonunda katılımcılara Rize Belediyesi tarafından kavurma pilav ikram edildi.

                “ Alimin ölümü, alemin ölümü gibidir “ denilir. Vuslatının 4.yıldönümünde Rize Merkez Vaizi Gönül insanı Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi, İnsanımızın eğitimine önem vermişti. İnsan üstü denilebilecek  bir gayretle hizmet etmiş, hastahaneye kaldırıldığı güne kadar aktif hizmetlerine devam etmişti.

                Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca,bu manayı teyid eden önemli bir din adamıydı. Tarih boyu Rize’den çıkan değerli din alimlerinin zamanımıza bir uzantısı idi.

                 

Anahtar Kelimeler:
ensar
20.10.2013 20:24:32
mevlam ondan razı olsun

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI