Vali Çeber,Hasbihal Programına Katıldı

Rize Valisi Kemal Çeber, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde eğitim gören kursiyerlerle hasbihal programında bir araya geldi.

TEFEKKÜR 26.09.2021 09:46:31 30 0
Vali Çeber,Hasbihal Programına Katıldı

Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezinde düzenlenen hasbihal programına Rize Valisi Kemal Çeber’in yanı sıra, Adalet Komisyonu Başkanı Adem Amaç, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Seyit Badır, İl Müftüsü Naci Çakmakçı ve kursiyerler katıldı.

Program Kur’an tilavetinin okunmasıyla başladı. İhtisas Merkezi Müdürü Seyit Badır çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Vali Çeber, programda yaptığı konuşmada Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin Rize için önemine değinerek, “Burası Rize’nin içinde bir mücevherdir. Çok önemli hizmetlerin verildiği Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nden mezun olan arkadaşlarımız memleketimizin her bir köşesinde çok önemli hizmetler verecektir.

Bizim medeniyetimizin temelinde çok önemli bir yeri olan Kur’an hem dünya hayatımıza yön vermekte hem de inancımız gereği ahiret hayatımız için kılavuz niteliği taşımaktadır. İnancımız İslam’ın ve kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in öğrenilmesi, anlatılması ve en doğru şekilde yaşantımıza uygulanması için kamu görevlilerini yetiştiren bu kurumlarımız ülkemiz ve toplumumuz için mühim bir görevi icra etmektedir.

Bilgi, birey ve toplum için nasıl büyük bir güçse bilgisizlik, yanış bilgi ve cehalette bir o kadar tehlikelidir. Burada eğitim gören hocalarımız dini konularda toplumumuzun ihtiyacına cevap verecek şekilde yetiştirilerek insanların doğru bilgiye ulaşmasında kendilerini donanımlı hale getirmektedir. Ülkemizin ve İslam âleminin ihtiyaç duyduğu ilim adamlarının yetiştiği bu ilim müesseselerinde kendini geliştiren bu kardeşlerimiz sayesinde İslam dini daha iyi anlaşılacak ve anlatılacaktır. Sizler de bundan dolayı çok önemli bir görevi ifa etmektesiniz. İnanıyorum ki görev alacağınız yerlerde hem üslubunuz hem de misyonunuzla güzel işlerin altına imzalarınızı atacaksınız.” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI