Türkiye'de Bir İlk: Başörtülü Bakan Yardımcısı

Geçtiğimiz yıl Meclis'te başörtüsünün serbest olmasından sonra 5 milletvekili artık başörtülü olarak Meclis'teki görüşmelere katılcağını açıklamışlardır. Aradan geçen bir yıl gibi sürenin ardından şimdi de başka bir ilk ger

TEFEKKÜR 22.10.2014 19:00:17 1 0
Türkiye
 CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın yardımcılığına atanan Ak Parti MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek bu atamayla beraber Türkiye tarihinde bir ilki gerçekleştirdi ve Türkiye'nin ilk başörtülü Bakan Yardımcısı oldu.

Atabek, göreve gelir gelmez Twitter adresinde bilgilerini, “Anne, eş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı, sosyal hizmet uzmanı, iş güvenliği uzmanı, fizikçi, eğitimci ve hayat boyu öğrenci” şeklinde değiştirdi. Atabek’in bakanlıkta kadın çalışmalarını ve politikalarını aktif olarak yürütmesi bekleniyor.

ALTINCI BAŞÖRTÜLÜ VEKİL MECLİS'TE OLACAK

Ayrıca Hac döneminin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndenki başörtülü vekil sayısı da 5'ten 6'ya yükselecek. Bu sene Hac ibadetini gerçekleştiren Ak Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, hac dönüşü başörtülü olarak Meclis çalışmalarına katılacağını ifade etti.

Kaynak : Risale Ajans

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı