Türkiye Diyanet Vakfı Rize-Pazar Temsilciliği kurban bağış standı açtı

Türkiye Diyanet Vakfı Rize-Pazar Temsilciliği kurban bağış standı açtı

TEFEKKÜR 24.07.2019 13:45:48 80 0
Türkiye Diyanet Vakfı Rize-Pazar Temsilciliği kurban bağış standı açtı

Cevahir Topaloğlu

PAZAR-Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), vatandaşların kurban bağışlarını Diyanet Vakfı güvencesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla 'Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş' sloganıyla Rize-Pazar’da bağış standı açtı.

Stant açılışına Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa, İlçe Müftüsü Şükür Küçük, STK Temsilciler, TDV Pazar Şubesi Temsilcisi Dursun Güven ile Kurban Standı Din Görevlileri katıldı.

TDV Rize-Pazar Temsilcisi Dursun Güven,

Kesilen kurban etlerinin yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, Kur'an kursu ve öğrenci yurtlarında barınan öğrencilere, yurtdışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika, Afganistan, Pakistan, Arakan başta olmak üzere Orta Asya, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri ve Kafkasya olmak üzere toplam 149 ülkeye ulaştıracaklarını ifade etti Güven, Söz konusu vekalet yoluyla kurban bağış standının Kurban Bayramının 1.günü akşamına kadar açık kalacağını dile getirerek kurban bedelinin yurtiçi 890 TL, yurtdışı ise 725 TL olduğunu anlattı.

Ayrıca Vatandaşların vekaletle yoluyla kurban kesim taleplerine, açılan stantlarda din görevlileri tarafından yardımcı olunacağını ifade edildi.

Kaymakam Terzi Bağış Yaptı

Pazar Kaymakamı Ayhan TERZİ, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfının ortaklaşa yürüttüğü ve 'Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş' sloganıyla başlattığı vekaletle kurban kesim kampanyasına destek vererek bağışta bulundu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı