TAŞCI VE DİZMAN AİLELERİNİN ACI GÜNÜ

TAŞCI VE DİZMAN AİLELERİNİN ACI GÜNÜ

TEFEKKÜR 7.12.2018 18:14:57 24 0
TAŞCI VE DİZMAN AİLELERİNİN ACI GÜNÜ

Rize’nin, Pazar İlçesinin tanınmış ailelerinden olan, Taşçı ve Dizman ailelerinin büyüklerinden olan, Hacı İsmail Taşcı (88) ve Hacı Burhan Dizman’ın (78) cenaze namazları, Pazar Merkez Sahil camisinde Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası yüzlerce kişinin dua ve gözyaşlarıyla aile mezarlıklarında toprağa verildiler.

Memur-Sen Pazar İlçe Temsilcisi, İmam Hatip Cemal Taşçı ve Pazar Vergi Dairesi personeli Lokman Taşçı'nın babası, MEB Müşaviri, eğitimci, yazar D. Ali Taşçı'nın amcası, Çaykur Genel Müdür Vekili Süleyman Pınarbaş ve Çaykur Ankara Pazarlama Bölge Müdürü İsmail Pınarbaş’ın dayıları, Çaykur emeklisi merhum Hacı İsmail Taşçı ve merhum Pazarlı Armatör Hacı Burhan Dizman’ın cenaze namazlarına, Pazar İlçe Kaymakamı Ayhan Terzi, Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa, Çaykur Genel Müdür Yardımcıları Yusuf Ziya Alim, Dr. Turgay Turna ve çok sayıda Çaykur Daire Başkanı, Çaykur Çay Fabrika Müdürleri ve yine Çaykur ‘da görev yapan çok sayıda işçi ve memurlarla birlikte, Bayburt eski Müftüsü Kemalettin Aksoy, Pazar Müftüsü Şükür Küçük, Güneysu Müftüsü Abdülkerim Çelik, Hidayet Vakfı Başkanı Resul Bölükbaşı, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Fuat Kalyoncu, Ç.Rizespor Genel Sekreteri Erdal Hoşver, çeşitli siyası partilerin Belediye Başkan aday, adayları, din görevlileri, STK Temsilcileriyle, Pazar halkı ve esnafları katıldılar.

Pazar Sahil camisinde Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazlarının ardından, Taşçı ailesinin büyüğü merhum Hacı İsmail Taşçı’nın cenazesi Tütüncüler (Talvat) Köyündeki aile mezarlığında defnedildi. Dizman ailesinin büyüğü merhum Hacı Burhan Dizman’ın cenazesi ise, Pazar İkiztepe mahallesinde yaptırmış olduğu ve kendi ismini taşıyan, Burhan Dizman caminin yanındaki aile mezarlığına defnedildi.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı