Su iç, hafızan daha kuvvetli olsun.

Her içişte Besmele de çekilirse sevap da var

TEFEKKÜR 1.09.2013 10:33:33 27 0
Su iç, hafızan daha kuvvetli olsun.



Su iç, hafızan daha kuvvetli olsun

Haberde yer almıyor ama her içişte Besmele de çekilirse sevap da var

Foxnews’te yer alan haberde, tepki sürelerini ölçen bir testte önceden yaklaşık 3 bardak su içen (775 ml) katılımcıların daha başarılı oldukları belirtiliyor. Bu bulgu susayan insanlar için kısmen doğruydu. Araştırmacılar susuzluk hissinin bir işe odaklanmanız gerektiğinde dikkatinizi dağıttığı için tepki sürenizi kötüleştirdiğini düşünüyorlar.

Su tüketimi her zaman bilişsel zekânızı geliştirmeyebilir. Kural öğrenme testinde ise, su içmeyen katılımcıların test sonuçları daha iyiydi. Gelecek araştırmalar su içmenin bazı durumlarda faydaları etkileri bulunduğunu açıklamaya çalışırken, bazıları da su içmenin negatif etkilerini gösterecek.

“Journal Frontiers in Human Neuroscience” isimli dergide yayınlanan çalışmayı yürüten araştırmacılara göre, bu psikolojik süreçlerin farklı şekillerdeki farklı görevler üzerindeki performansı etkilemesi olabilir. Susuzluk bazı görevlerde daha iyi performans gösterilmesine neden oluyor. Çünkü susuzlukla salınan vasopressin isimli hormon dikkatle bağlantılıdır.

Yetişkinler üzerinde daha önce yapılan araştırmalar, dehidrasyon zihinsel performansı düşürdüğünü, çocuklar üzerinde yapılan araştırmalar ise su tüketiminin zekayı geliştirdiğini gösterdi. Yapılan yeni araştırmaya göre ise su tüketimi kelimelerin hatırlanması gibi diğer bilişsel testlerde performansı gözle görülür bir şekilde etkilemiyor.

Zaman 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI